Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Muzslyán

Az 1956-os emléktáblánál elsőként aaz anyaország képviseletében Tankóczi Zsombor Attila, a Szabadkai Főkonzulátus konzulja koszorúzott
Az 1956-os emléktáblánál elsőként aaz anyaország képviseletében Tankóczi Zsombor Attila, a Szabadkai Főkonzulátus konzulja koszorúzott (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
A szentmisén
A szentmisén (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Az emlékműsor egyik mozzanataként fellépett a Cickafark énekcsoport
Az emlékműsor egyik mozzanataként fellépett a Cickafark énekcsoport (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Az emléktábla a koszorúzás után
Az emléktábla a koszorúzás után (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2024. október 22. [13:02]

Betűméret:                     

Muzslyán a település központjában kialakított emlékparknál gyülekeztek az emlékezők, akik a tíz éve állított 1956-os emléktáblánál koszorúztak. Elsőként az anyaország képviseletében Tankóczi Zsombor Attila, a Szabadkai Főkonzulátus konzulja helyezte el a kegyelet virágait, majd az MNT képviseletében Molnár Attila, a Nagy Imre Társaság szabadkai szervezetének nevében Kudlik Zoltán elnök koszorúzott, a VMSZ képviseletében pedig Kovács Elvira, a szerbiai parlament alelnöke és Sztojkó József, a nagybecskereki körzeti szervezet elnöke, továbbá a kegyelet virágát még elhelyezte a VMMSZ képviselője, Rancz Károly, de koszorúztak a RÉMUSZ hagyományápolók egyesületének és a Muzslai Petőfi Sándor MME-nek a képviselői is.

A koszorúzás után szentmisét szolgáltattak az 1956-os hősök lelki üdvéért, amelyet Ohoiledwarin Elias muzslyai plébános celebrált.

A megemlékezés a Muzslai Petőfi Sándor MME-ben alkalmi műsorral folytatódott, amely keretében Kovács Elvira mondott beszédet, Magyar Dániel temerini történész pedig egy rövid történelmi visszapillantót tartott. A műsorban felléptek a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola diákjai, az Emmausz Fiúkollégium szavalója, valamint a Muzslai Petőfi Sándor MME szakcsoportjai, a vegyes kórus és a citerazenekar, továbbá a Cickafark énekcsoport.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!