Vajdaság kiváló kapcsolatot ápol az Európai Régiók Intézetével

Az intézet fennállásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen Juhász Bálint is részt vett

(Fotó: Tartományi képviselőház)

2024. október 20. [20:19]

Betűméret:                     

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli az Európai Régiók Intézete (IRE). A Salzburgban rendezett ünnepségen Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is részt vett.

A képviselőház közleménye szerint Juhász gratulált dr. Franz Schausbergernek, az Európai Régiók Intézete alapítójának és elnökének a jelentős jubileumhoz. Emlékeztetett, Vajdaság már megalapítása óta együttműködik az osztrák székhelyű szervezettel, s az évek során partnerségi és nyílt viszonyt alakítottak ki. Hozzátette, „az intézet jelentős és befolyásos partner a regionális együttműködés népszerűsítése és a regionális fejlesztések ösztönzése terén”.

Az ünnepségen felszólaltak Salzburg, Tirol és Felső-Ausztria osztrák tartományainak kormányzói is, míg Alexander van der Bellen osztrák elnök videóüzenetben köszöntötte a jelenlévőket.

Holnap Juhász elnök részt vesz az Európai Régiók Intézete által szervezett jubileumi, 20. Európa-csúcstalálkozón, amelynek során számos panelbeszélgetésen vitatják meg az Európai Unió jelenét és jövőjét, a regionális politikát, az EU bővítését, valamint az energetikát.

Az Európai Régiók Intézetét 2004-ben alapították Salzburgban azzal a céllal, hogy előmozdítsa a regionális együttműködést Európában, és erősítse az európai régiók és a helyi önkormányzatok szerepét az európai döntéshozatali folyamatokban. Az intézet egyben platformot biztosít a régiók, városok, községek és különböző gazdasági szektorok közötti tapasztalatcserére is.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!