Elsősegélynyújtó verseny Magyarkanizsán 

Újraélesztés
Újraélesztés (Fotó: Németh Ernő)
Polgármesteri köszöntés
Polgármesteri köszöntés (Fotó: Németh Ernő)
A résztvevő csapatok
A résztvevő csapatok (Fotó: Németh Ernő)
Baleseti szimuláció
Baleseti szimuláció (Fotó: Németh Ernő)

2024. május 15. [17:46]

Betűméret:                     

A hagyományos községi elsősegélynyújtó versennyel zárult szerdán a magyarkanizsai Vöröskereszt egyhetes akciósorozata, amelyet minden évben a Vöröskereszt és a Vörös Félhold nemzetközi napja alkalmából rendeznek meg.

A versenyen négy csapat vett részt, Magyarkanizsáról, Horgosról Kispiacról és Martonosról, azaz összesen negyven gyerek, illetve tízen úgy működtek még közre a rendezvényen, hogy ők a sérülteket játszották, akiket a versenyzőknek szakszerűen el kellett látniuk.

Cseszkó Mónika, a magyarkanizsai Vöröskereszt titkára elmondta, hogy a versenyre való felkészülés január óta folyik. Azokkal a gyerekekkel is külön foglalkoztak, akik a sérülteket játszották, hogy hogyan viselkedjenek, hogy minél élethűbbek legyenek az adott helyzetben.

-- A gyerekek egy húszórás tanfolyamot végeztek el, a hétvégéjüket, a szabad idejüket szánták rá, hogy megtanulják az újjáélesztés alapjait. Hálásak vagyunk a szülőknek és a pedagógusoknak, hogy motiválják a gyerekeket. A legeredményesebb csapat Rumán fog részt venni a tartományi megmérettetésen június 8-án.

Cseszkó Mónika elmondta, nagyon büszke arra, hogy Magyarkanizsa községben az iskolákban van elsősegély-tanfolyam.

- Az iskolák lehetővé teszik azt, hogy minden 8. osztályba eljussunk, s minden végzős egy négyórás, alapvető elsősegélytan-folyamon vegyen részt. A nyolcadikosok megtanulják az újraélesztést, az oldalhelyzetet, mentőhívást, és a legalapvetőbb sérülések ellátását. Egy kisérettségizőnek ez az egyik legalapvetőbb dolog – mondta a Vöröskereszt magyarkanizsai titkára.

A rendezvényen látogatást tett Fejsztámer Róbert polgármester is, aki üdvözölte a versenyzőket, a szervezőket, s méltatta a Vöröskereszt, s az egészségügy helytállását, amit például a pandémiajárvány idején is tanúsítottak.

Németh Ernő

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!