Állásbörzét tartottak Nagybecskereken

Állásbörze Nagybecskereken
Állásbörze Nagybecskereken (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
A sportcsarnok előtt gyülekeztek a munkakeresők
A sportcsarnok előtt gyülekeztek a munkakeresők (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Sokan érdeklődtek az új munkahelyek iránt
Sokan érdeklődtek az új munkahelyek iránt (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2024. május 15. [16:08]

Betűméret:                     

A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nagybecskereki kirendeltségének szervezésében 26. alkalommal tartottak állásbörzét.

Goran Tomović megbízott igazgató elmondta, 25 cég, vállalat jelentkezett, amelyek több mint 450 munkahelyet kínálnak. Az elmúlt 25 állásbörzén több mint 6000 munkást kerestek, és mintegy 5000 álláskereső munkához is jutott. Az igazgató hozzáfűzte, egy a cél, hogy úgy a munkát kínálók és állást keresők köréből is minél többen elégedetten hagyják el ezt a börzét.

Sziveri Kornélia, a Beohemija, háztartási tisztítószereket gyártó cég munkatársa elmondta, hogy a mai állásbörzén 10, különféle profilú munkahelyet kínálnak. Szükségük van munkásokra a termelésben, de irodai- és laboratóriumi munkásokat is alkalmaznának.

Molnár Valéria, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas munkatársa elmondta, hogy egy karrierközpontot működtetnek, amely a megváltozott munkaképességű személyek útbaigazítására jött létre. Segítségnyújtást kínálnak a pályaválasztásban, egyéni beszélgetéseken, tanácsadásokon keresztül, valamint műhelymunkák szervezésével, hogy ők is könnyebben bekapcsolódjanak a munkaerőpiacra. A karrierközpont augusztus elsejétől működik, úgyhogy már egy műhelymunka-ciklus befejeződött, több mint tíz személy vett részt ezen, úgyhogy vannak, akik munkát is találtak, vannak, akik gyakorlatokon vettek részt. Az érdeklődők személyre szabott képzésekre tudnak jelentkezni, és erre szerették volna felhívni mindenki figyelmét.

Szép számban érkeztek az álláskeresők erre a börzére, egy fiatalember elmondta, hogy 2020-ban fejezte be középiskolai tanulmányait, és nemrégen dolgozott két és fél hónapig egy üzletben, viszont nem tetszett neki, mert sokkal többet vártak el tőle, mint amit a szerződésben meghatároztak. Raktári munkásként szeretne elhelyezkedni, és amit fontosnak tart, hogy minél közelebb legyen a munkahely, hogy ne kelljen másik városba utaznia.

A mai börzén a Linglong gumiabroncsgyártó óriáscég keresett legtöbb, összesen 180 munkást.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!