Szalagavató bál Muzslyán

Csoportkép a szalagavatón
Csoportkép a szalagavatón (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Szalagok feltűzése
Szalagok feltűzése (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Koccintás a nagykorúságra
Koccintás a nagykorúságra (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Tánc a szülőkkel
Tánc a szülőkkel (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2024. február 10. [23:34]

Betűméret:                     

A nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégium és a muzslyai Emmausz Fiúkollégium végzős növendékei részére megtartották a szalagavató bált, a fiatalok felnőtté válásának ünnepét.

Ezúttal 15 lányt és 5 fiút ünnepeltek, akik ugyan most még nem búcsúznak a kollégiumoktól, de az iskolaév végén elhagyják ezeket a intézményeket.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, amely keretében Kalapis Sztoján atya, az Emmausz Fiúkollégium igazgatója, muzslyai plébános megáldotta a feltűzésre kerülő szalagokat.

A szentmisét követően mindannyian, a kollégisták, a szüleik, a kísérőik átvonultak a fiúkollégium tornatermében, ahol megkezdődött a szalagavató ünnepség.

Az egybegyűlteket elsőként Kalapis Sztoján atya köszöntötte, majd a leánykollégium igazgatója, Karl Jenő szólt a jelenlevőkhöz. A kollégisták nevében egy végzős lány, Szabó Laura mondott köszönetet, a fiúk közül pedig Babinszki Csaba osztotta meg gondolatait.

A beszédek után közösen megnézték a harmadikos kollégisták által készített kisfilmeket, amelyeket a negyedikesek legemlékezetesebb fotóikból állították össze.

A kollégisták tánca volt az est fénypontja, Rontó Márta koreográfiája alapján lejtettek a fiatalok a tornateremben. Előtte a fiúk egy-egy rózsát adtak a lányoknak, majd pezsgővel koccintottak, azt követően pedig a szüleiket kérték fel egy táncra.

Az ünnepség agapéval, utána pedig zenés mulatsággal zárult.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!