Hittanosok találkozója, adventi gyertyagyújtás

A gyerekek kézről kézre adogatták az adventi gyertyát
A gyerekek kézről kézre adogatták az adventi gyertyát (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Gyuris László általános helynök helyezte az első adventi gyertyát a koszorúra
Gyuris László általános helynök helyezte az első adventi gyertyát a koszorúra (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Az alsósok munkáikkal
Az alsósok munkáikkal (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Felsősök alkotás közben
Felsősök alkotás közben (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2023. december 3. [12:33]

Betűméret:                     

A Nagybecskereki Egyházmegye hittanosainak év végi találkozóját tegnap tartották meg, amelyen mintegy 250 gyerek vett részt Bánát minden részéből. A kísérők között voltak papok, hitoktatók, de sok helyről a szülők hozták el a gyerekeket az összejövetelre.

A Pasztorális iroda szervezésében megtartott rendezvény a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumban kezdődött, ahol elsőként kézműves foglalkozásokon vettek részt a hittanosok, az alsósok, illetve a felsősök külön helyszíneken alkottak, velük helybeli kézművesek foglalkoztak. Mindannyian karácsonyfadíszeket készítettek, csillagokat, angyalkákat, amelyeknek egy része a székesegyház karácsonyfáját díszítik majd.

A program második részében kincskereső játékban vettek részt, amely során az adventi gyertya megtalálása volt a cél. Miután a csoportos játék a végéhez ért, a kollégiumban megebédeltek a gyerekek, és utána mindannyian elmentek a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégiumba, ahol énekeket tanultak.

Azután átvonultak a nagybecskereki székesegyházba, ahol kézről kézre adva az égő adventi gyertyát átadták msgr. Gyuris László általános helynöknek, pancsovai plébánosnak, aki a székesegyház adventi koszorújára helyezte. A gyerekek útravalót is kaptak, egy adventi kalendáriumot, amely szeretetcselekedetekre buzdítja őket, és ha a kalendárium hátlapján levő karácsonyfát kiszínezik, a jó cselekedetekkel teli "aggatják", akkor abból a Pasztorális Iroda munkatársai egy virtuális könyvet készítenek, amely emlékként megmarad minden gyermek részére.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!