A belügyminiszter meglátogatta Palicson a rendőrség különleges egységeit 

A miniszteri látogatás
A miniszteri látogatás (Fotó: MUP)

2023. november 20. [17:10]

Betűméret:                     

Bratislav Gašić belügyminiszter a hétvégén meglátogatta Palicson a rendfenntartó erők tagjait, és elmondta, hogy a rendőrség kitartóan folytatja az akciót mindaddig, amíg az illegális migráció problémája meg nem oldódik és az embercsempészet láncolata teljesen meg nem szakad, tette a közzé a hírt a Subotica.com portál.

- A Belügyminisztérium tagjai ennek érdekében maximálisan és elkötelezetten törekszenek az ország északi részén élő polgárok biztonságának megőrzésére. A következő napokban fokozni fogjuk az intézkedéseket, további szükséges rendőri erőket vonunk be az illegális migráció visszaszorítására irányuló akció végrehajtásába – hangsúlyozta a miniszter.

A miniszter ezúton is köszönetet mondott a MUP minden tagjának, akik éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy polgáraink biztonságban legyenek.

Az illegális migráció visszaszorítására irányuló műveletben, amelyet Bratislav Gašić belügyminiszter utasítására hajtanak végre, és amelyet a rendőrség igazgatójának helyettese, Dejan Luković rendőrtábornok vezet, a rendőrök összesen 6399 illegális migránst találtak, akik a határzónákban bújkáltak Zombor, Szabadka, Nagykikinda és Pirot térségében.

A rendőrök 134.542 járművet és 378 épületet ellenőriztek. Az épületek többsége Szabadkán található. Elfogtak nyolc csempészt, illetve 253 embert vettek őrizetbe különböző bűncselekmények miatt.

Az akció kezdete óta a több száz rendőr 29 automata puskát és 10 pisztolyt, 3120 darab különböző kaliberű lőszert, több száz külföldi útlevelet és kábítószert talált a terep részletes átvizsgálása során.

VajMa

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!