Kukoricafesztivál volt Tordán

A Kukoricafesztivál megnyitója
A Kukoricafesztivál megnyitója (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Reggelizés közben
Reggelizés közben (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
A balástyai csapat
A balástyai csapat (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Kukoricatörés közben
Kukoricatörés közben (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2023. szeptember 17. [19:11]

Betűméret:                     

Tordán 15. alkalommal rendezték meg a Kukoricafesztivált, amely immár három napig tartott. Ma reggel horgászversennyel zárult a rendezvénysorozat.

A Kukoricafesztivál első napján koncertekkel szórakoztatták a vendégeket, a sztárvendég a magyarországi Ismerős Arcok együttes volt, de előtte fellépett az udvarnoki Gúth Emília, utána pedig a törökbecsei Playboys együttes is bemutatkozott. Az ifjúsági klubban is szerveztek bulit, ott neves DJ-ek szolgáltatták a zenét.

A szombati napon volt a Kukoricafesztivál központi eseménye, amely keretében hivatalosan is megnyitották a rendezvényt egy kis alkalmi műsorral fűszerezve, melyben felléptek a Petőfi Sándor MME fiatalabb tagjai. Elsőként Dobai János, Torda polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke is mondott köszöntőt, utána pedig Juhász Attila, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára szólt az egybegyűltekhez, végül Ótott Róbert, a tartományi mezőgazdasági titkárság titkár-helyettese nyitotta meg a fesztivált.

A hivatalos megnyitó után a versenyzők kivonultak a kukoricaparcellára, ahol a zsűri jelenlétében lezajlott a kézzel történő kukoricatörés versenye. Tíz csapat mutatta be, hogyan is takarították be a kukoricát eleink. A zsűri figyelemmel kísérte az elvégzett munkát, de megkóstolták a versenyzők reggelijét, értékelték a kukoricaszedők öltözékét, szemügyre vették a szárvágó eszközöket is, sőt a parcella tisztaságát, a szárkúpok "állóképességét" is leellenőrizték.

A fesztivál keretében megtartották a hagyományos ízek főzőversenyét, amelyre nagy volt az érdeklődés, hiszen mintegy 40 csapat nevezett be. A gyerekek részére szerveztek ügyességi játékokat, különféle foglalkozásokat, de a legfiatalabbak rendelkezésére állt még különféle szórakozási lehetőség, körhinta és kisautó. A tűzoltók jóvoltából még habparti is volt. Szombat délután az Azzuro Band és Palatinus Ervin szórakoztatta a Vajdaság minden tájáról érkező vendégeket, de jöttek vendégek a testvértelepülésekről is, a magyarországi Bihartordáról, Balástyáról, valamint a romániai Újszentesről.

A Kukoricafesztivál keretében ma reggel horgászversenyt is tartottak a szépen rendezett tordai halastavon.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!