Megvalósult a zentai önkéntes tűzoltók álma

A zentai önkéntes tűzoltók és hozzátartozóik az új tűzoltókocsival
A zentai önkéntes tűzoltók és hozzátartozóik az új tűzoltókocsival (Fotó: Horváth Zsolt )
Őrségváltás
Őrségváltás (Fotó: Horváth Zsolt)

2023. szeptember 17. [15:38]

Betűméret:                     

Egy Németországban élő zentai személy tűzoltórohamkocsit adományozott a Zentai Önkéntes Tűzoltótestületnek. A jármű a délelőtti órákban érkezett a zentai tűzoltólaktanyába, ahol szirénahanggal és vízsugár-kapuval köszöntötték a tűzoltókocsit és sofőrjét.

Vasas Balázs, az egyesület elnöke hírportálunknak nyilatkozva elmondta, hogy a Rácz Jenő által adományozott 1992-es évjáratú, de nagyon jó állapotban lévő közepes csapatszállító tűzoltókocsi 9 személy szállítására képes, tartályába pedig 600 liter víz fér. Emellett kiválóan fel van szerelve tömlőkkel, sugárcsövekkel, haboltóanyagokkal, különböző osztóvillákkal – újságolta az egyesület elnóke, és hozzáfűzte, hogy a Zentai Önkéntes Tűzoltótestület tagjai mindemellett védőruhákat és sisakokat is kaptak az adományozótól.

Az egyesület elnöke elmondta azt is, hogy amint elintézik a tűzoltókocsi birtokba vételéhez szükséges adminisztrációs ügyeket, hivatalos átadási ünnepséget is rendeznek, amire a zentai polgárokat is meghívják. Hozzátette, a rohamkocsi nem a belügyminisztérium kötelékébe fog tartozni, hanem a Zentai Önkéntes Tűzoltótestületé lesz.

– Így sokkal könnyebben részt tudunk venni a különböző rendezvényeken, illetve szükség esetén sokkal hatékonyabban tudunk majd segítséget nyújtani a községben élőknek– nyilatkozta Vasas Balázs.

Horváth Zsolt

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!