Magyarcsernye: Kilenc magyar elsős vehette át beiskolázási tanszercsomagot és iskolatáskát

A magyarcsernyei elsősök
A magyarcsernyei elsősök

2023. szeptember 1. [6:25]

Betűméret:                     

A 2023/2024-es tanévben Vajdaság-szerte 1299 magyar elsős lépi át szeptember elsején először az általános iskolák kapuit.

2023.augusztus 31-én a magyarcsernyei Helyi Közösség osztották ki a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagjat és iskolatáskáit. A csomagokat Bacsik Lőrinc Natália, az MNT tagja adta át a 9 magyar tannyelvű első osztályba induló kisdiáknak. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Tóth László a magyarcsernyei Helyi Közösség tanácselnöke, illetve a kisdiákok leendő tanítónénije, Kovács Csilla. Mindannyian megköszönték, hogy a szülők magyar osztályba íratták a gyerekeiket és a kisdiákoknak jó tanulást és sok sikert kívántak az új tanévben.

Magyarcsernye is a szórványtelepülésekhez tartozik, ahol már 200 éve létezik általános iskola, amely 60 éve viseli Petőfi Sándor nevét. A jelenlegi iskolaépület az 1980-as években épült, és a csernyeiek nagyon büszkék arra, hogy e bánáti kis iskolának sikerült megtartania önállóságát.
Az iskolának Tóbán is van egy kihelyezett tagozata, ahol elsőtől negyedikig tanulhatnak a diákok. Ötödiktől iskolabusszal utaznak a központi iskolába, Magyarcsernyére. A tanulók utaztatását a helyi önkormányzat támogatja. A gyerekek az óvodától a nyolcadik osztályig magyarul tanulhatnak.

kka

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!