Szinte háborús övezetté vált Hajdújárás 

A falugyűlés
A falugyűlés (Fotó: Pannon RTV)

2023. július 29. [8:13]

Betűméret:                     

A rendkívüli helyzet kihirdetését, s a hadsereg bevetését kérik a többi közt a hajdújárásiak a településen uralkodó szinte háborús állapotok miatt. A falu határövezetében mindennapos a fegyverropogás, az embercsempészbandák közti összetűzés miatt már ki sem mernek lépni sötétedés után a házakból, attól félnek, hogy egy eltévedt golyó eltalálja őket, panaszolták az emberek a péntek esti falugyűlésen, amelyen részt vett Stevan Bakić szabadkai polgármester és Igor Velimirović, a Szabadkai Rendőrkapitányság vezetője is.

Szabadka első embere nem tudta megnyugtatni a hajdújárásiakat. Elmondta, hogy arra törekszenek, hogy a migránsokat a külterületeken tartsák. Állítása szerint számos rendőr dolgozik a terepen, vannak már letartóztatottak is. A mostani háborús helyzet kialakulása is, véleménye szerint, pont az egyik vezető embercsempész letartóztatása miatt történt. A részleteket nem említve azt állította, hogy folynak a rendőrségi előkészületek egy nagyobb akcióhoz.

Igor Velimirović rendőrfőnök arról beszélt, hogy a migráció globális probléma, s igyekeznek a helyzetet rendezni. Számokat sorolt fel, hogy hány migránst gyűjtöttek már be és szállítottak el, de az embereket ezzel nem nyugtatta meg. Volt, aki arról beszélt, hogy fényes nappal bemennek az udvarokba az idegenek, mások azt mondták, hogy már délután 4-kor is lőttek, kézigránátok is robbantak, s féltik a gyermekeiket.

Sokan elpanaszolták, hogy hiába hívják a rendőrséget, fel sem veszik a telefont. Stevan Bakić polgármester erre ígéretet tett, hogy létrehoznak egy segélyhívószámot, ami a polgárok rendelkezésére áll majd.

A kétórás falugyűlés után az emberek elégedetlenül távoztak, s megbeszélték, hogy jövő pénteken ismét találkoznak. Biztos, hogy lesz miről beszélni, mert az ülés után a faluban ismét lövéseket lehetett hallani.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!