Havazik Vajdaságban

A Tarcal-hegyen...
A Tarcal-hegyen... (Fotó: 021.rs)
Újvidék városában...
Újvidék városában... (Fotó: 021.rs)
Topolyán...
Topolyán... (Fotó: Vajdaság ma)
... és Zentán is havazik
... és Zentán is havazik (Fotó: Vajdaság Ma)

2023. január 20. [10:01]

Betűméret:                     

Újvidéken és környékén már éjszaka havazott, délelőtt pedig Vajdaság több településén is lehullott az első hó.

A tartományi székvárosban a városi téli szolgálat már kint van a terepen, folyamatosan tisztítják és sózzák az utakat, írja a 021.rs

A Szerbia Útjai Közvállalat tájékoztatása szerint az erőteljes havazás miatt megállították a teherforgalmat Tarcal-hegyen, az Ürögi-hágó (Iriški venac) felől a székváros irányába haladók számára. A közvállalat beszámolója szerint a hó nem olvadt el az úton, és öt centiméteres a hótakaró.

Dragan Vidović, a Fruška gora Nemzeti Park (JPNP) igazgatóhelyettese a 021-nek elmondta, munkatársai a helyszínen tartózkodnak, és mindenkinek segítenek, akinek problémái vannak a közlekedéssel. A rendőrség a teherforgalmat irányítja, és más útvonalakra irányítják a sofőröket.

Vidović arra figyelmeztet mindenkit, hogy legyen türelmes a közlekedésben, mindenki használja a törvény által előírt téli felszerelést és igazítsák a közlekedés sebességét az útviszonyokhoz.

Az alacsony hőmérséklet miatt az éjszakai órákban jég is megjelenhet az utakon.

A közösségi médiafelületeken megjelent fotók és az olvasói visszajelzések alapján nemcsak Újvidéken, de Vajdaság több településén, így Topolyán, Magyarkanizsán és Zentán is esik a hó.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!