Vajdasági The Walking Dead

2022. február 16. [12:49]

Betűméret:                     

Márki Zay Péter szerint Hadházy Ákos szerint szinte biztos, hogy Orbán Viktornak van egy halottakból álló hadserege a határon túliak között, akiket levélszavazatok útján fog hadrendbe állítani élő rokonok segítségével.

Mivel tudjuk, hogy nem létezik a Márki Zay Péter által vizionált határon túli WD-szavazók vajdasági kontingense, így a VMSZ mindent el fog követni annak érdekében, hogy a vajdasági magyarok nemzet iránti elkötelezettségét reprezentáló szavazatmennyiség ne csak megrémítse, de el is rettentse Márki Zay Péter politikai-horror forgatókönyvírót a politikusi (miniszterelnök-jelölti) szakmától.

A VMSZ azért dolgozik, hogy a vajdasági magyarok, lehetőség szerint az egyhangúsághoz közelítve, tegyék meg javaslatukat Márki Zay Péter számára, miszerint boldogulását az amerikai filmiparban keresse inkább, ahol a jelenleg uralkodó divat okán tárt karokkal fogják várni őt.

Egyébként is: azzal, hogy külön-külön képviseli a fasisztákat és kommunistákat, felülírta a második világháború befejezése óta megkérdőjelezhetetlen civilizációs és erkölcsi, emberi és politikai elvet, ami szerint tilos és elfogadhatatlan a náci és kommunista ideológia képviselete, máris új fejezetet nyitott abban a világban, amely a valóságot képes politikai-horror forgatókönyvvé tenni.

A halott magyaroknak már nem tud ártani, viszont meggyőződésünk, hogy az élőknek nincs rá szükségük. Ha másért nem, hát azért, mert ilyen kegyeletsértő állításokat tud tenni. Ez a koronavírus-járvány nélkül is gyalázatos, egy gyáva alak vádaskodása.

Márpedig a gyávának, mint tudjuk, nincs hazája, ezért mindenre képes. Meg fogjuk állítani. (A Vajdasági Magyar Szövetség sajtószolgálata)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Lale
2022. 02. 18. [ 13:41 ]

MZP maga se hisz magában így előre mosdatja magát. Bolhából csinál elefántot, beskatulyáznak bennünket, pedig egyforma az esély hisz itt is vannak támogatói. A Magyar Mozgalom tudtommal őt támogatja.


Pad
2022. 02. 18. [ 13:34 ]

Már csak azért is csomó keresése a kákán a külhoniak szavazati joga, mert 2014-ben 1 mandátum, múltkor meg 0 mandátum sorsa múlott rajta. De jól lehet bevetni azoknál, akik zsigerből utálnak minket (számomra teljesen érthetetlen oknál fogva). Én mindent szabályosan fogok csinálni, tegyen így mindenki.


Vajdasági
2022. 02. 18. [ 13:27 ]

Nem ők törik azon a fejüket hogy kétszer szavazzanak, hanem ha valakinek a halálát nem jelentik be, és bennemarad a választói névjegyzékben, akkor a "leleményes" szavazók és falubéli párt katonák, (akik pontosan látják hogy kik vannak a névjegyzékben, és tudják, hogy azok közül kik nem élnek már), helyettük is beküldhetik a voksokat. Ezért mondom hogy a megoldás az lenne, ha minden választás előtt regisztrálni kellene az adott választásra. Akkor senkiben nem merülne fel a gyanú, hogy a névjegyzékben még szereplő, már elhunyt személyek már nem létező szavazataival visszaélnének! - Csak szeretném tisztázni hogy jobb oldali szavazó vagyok - de reálisan próbálom látni a dolgokat, és látom ennek kockázatát.


Mattheus
2022. 02. 18. [ 12:31 ]

Hagyja már Vajdasági, a hülyeségeit. Hogy a maga példájával éljek: "Piri néni meg Jani bácsi Nezsényből, meg Maradékró"l azon töri a fejét, hogy hogyan lehetne kétszer szavazni. Tele vannak a kommentjei ellentmondásokkal.


Vajdasági
2022. 02. 18. [ 12:21 ]

Persze, Piri néni meg Jani bácsi nézze meg onnan Nezsényből, meg Maradékról, meg ezekből a zsákfalvakból... szerintem pont itt van ezzel a probléma.. minden választás előtt mindenkinek aki szavazni akar regisztrálnia kellene. Nem pedig fenntartani egy névjegyzéket évtizedeken át, anélkül hogy valós ellenőrzés lenne afelett, hogy a névjegyzék rendben van e. (Egyetértek azzal hogy mindenkinek jelentenie kellene a halálesetet és a születéseket is, viszont a gyakorlatban nem működik, és igen is hogy ne történhessen csalás, mindenkinek a választás előtt az adott választásra kellene regisztrálnia!)


helyettes
2022. 02. 18. [ 08:28 ]

Nézzék meg a konzulátus honlapján, mi mindent követelnek az anyakönyvezéshez.


Vajdasági
2022. 02. 17. [ 22:32 ]

A másik dolog, hogy mikor a helyi aktivisták körbe jártak, hogy felvegyék az embereket a névjegyzékbe, azt is megígéték, hogy majd össze is szedik a boritékokat… Szerintem ez sincs rendben, a! Ki fogja ellenôrizni ezt a gyûjtést? Jogszabály szerint postai útok vagy személyesen kell leadni (nyilván postán is személyes feladással lenne értelme, különben elég egyszerûen ki lehet cserélni azokat a boritékokat, amíg az “aktivisták” eljuttatják ôket….


rg
2022. 02. 17. [ 21:36 ]

Azért kedves Péter jól felhúzta a VMSZ -t (is) ha már ilyen kemény nyilatkozatot tettek.


Pad
2022. 02. 17. [ 14:20 ]

Az a helyzet, hogy a születést/halálozást be kell jelenteni a konzulátuson/követségen. Csak azt veszem észre, hogy erről sokan nem tudnak, vagy nem is jut eszükbe. Erre jobban fel kellene hívni a figyelmet a megfelelő intézményeknek. Azért mondom, hogy az új állampolgároknak is van némi kötelezettsége. Aztán a moslék ellenzék persze, hogy ott rúg bele a határon túliakba, ahol csak éri. Ne adjunk nekik jogalapot rá!


Vajdasági
2022. 02. 17. [ 09:26 ]

Kedves Pad, erről beszélek... én nem lebuktattam magam, hanem elmondtam hogy igenis van alapja a "halott seregnek" (értsd, nem véletlen elszólás volt... hanem bizonyitani akartam saját példán, hogy a vádaknak van alapja). Szerintem 100-ból 1-2 család (ha) bejelenti ezt a Magyar hatóságoknak.... Már csak a környezetemben sem az én családom az egyedüli, aki ezt nem tette meg. És valószinüleg ez nem csak Vajdaságban van igy, hanem Erdélyben és bárhol a világon, ahol honositott nemzettársak élnek. Szóval én csak próbálom reálisan nézni a történetet... egyértelműen megtörténhet, hogy a már elhunyt és a magyar hatóságoknak nem jelentett emberek szavazatai valahogy beérkeznek majd.


Pad
2022. 02. 16. [ 23:43 ]

Ahogy látom kicsit saját magát buktatta le vajdasági hozzászóló, hiszen bevallja, hogy nem jelentette be a halálesetet. Pedig nem ártana ilyenkor elmenni a konzulátusra valakinek, hogy értesítse a hatóságokat. A követségen honnan tudnák az anyakönyvi változásokat? Azért van egy kis kötelezettsége is az állampolgárságnak, nemcsak szaladni az útlevélért/igazolványért.


Vajdasági
2022. 02. 16. [ 19:57 ]

Már hogy ne létezne? Be szokták jelenteni a halottakat a magyar nagykövetségen? Dehogy szokták…. Szóval az én 3 éve halott nagymamám is, még mindig szerepel a választói névjegyzékben. És a boríték meg is fog érkezni, és ha szeretném a szavazatot fel is tudnám adni postán! Senki nem fogja ellenôrizni…. Szóval van alapja, ha nincs, várjuk a követség válaszát, hogy követik nyomon az elhunytalat!?


Garai László
2022. 02. 16. [ 19:43 ]

Nincs semmi baj azzal, ha valaki porszívó ügynök. Viszont Márki-Zay fellépése eléggé illusztrálja, hogy milyen egy porszívó ügynök Kanadában.