Tizenkét számítógépet adományozott a Zentai Közkórháznak a szerbiai egészségügyi minisztérium

Tizenkettő számítógéppel gazdagodott a Zentai Közkórház
Tizenkettő számítógéppel gazdagodott a Zentai Közkórház (Fotó: Rúzsa Mária)

2021. szeptember 14. [19:56]

A szerbiai egészségügyi minisztérium és a szerb kormány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a digitalizációt teljesen bevezessék az egészségügyi rendszerbe. Éppen ezért az egészségügy-fejlesztés második szakasza során fennmaradt anyagi forrást arra fordították, hogy legalább részben megsegítsék az egészségügyi intézményeket a felszerelések felújításában.

Dr. Vickó Ferenc, az egészségügyi minisztérium államtitkára elmondta, hogy az egészségügyben csak jó adatokkal lehet dolgozni, és ezekre az adatokra legtöbbször rögtön szükség van, és ezt csak a digitalizálás teszi lehetővé.

A Zentai Közkórház eddig 130 számítógéppel rendelkezett. Ezek körülbelül felét önköltségből újította fel az intézmény, a másik részét pedig egy zentai cégtől kapták, amely a kevésbé használt számítógépeit ajánlotta fel a kórháznak.

Dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója elmondta, hogy a számítógépekből került a sebészeti rendelőbe, az ortopéd osztályra, a gyermekgyógyászatra, a tüdőgyógyászatra, a szülészet-nőgyógyászatra, valamint az igazgatóság épületébe is.

Dévai Lonetta

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!