Topolya: A kilencvenhez közelít az aktív fertőzöttek száma

Az egész körzet területén romlik a helyzet

Nyolc személyt kórházba kellett utalni ebben a hónapban
Nyolc személyt kórházba kellett utalni ebben a hónapban (Fotó: Tóth Péter)

2021. szeptember 14. [13:56]

Romlik a járványhelyzet Topolyán, de a körzet egész területén, Szabadkán és a kishegyesi község területén is egyre több új esetet regisztrálnak. Egyre több a fertőzöttek között a fiatal és az iskoláskorú gyermek.

Dr. Illés Csilla, a topolyai egészségház igazgatónője elmondta, hogy szeptember 13-áig a topolyai covid-rendelőben 256 vizsgálatot végeztek és az antigén teszt 83 esetben, míg a PCR teszt négy esetben lett pozitív, így a regisztrált aktív fertőzöttek száma a kilencvenhez közelít. Sajnos nyolc személyt kórházba kellett beutalni a tüneteik súlyosbodása miatt. Azt is hozzátette, hogy a község területéről 11.101 személy legalább egy adag védőoltást felvett, ebből 10.840-en kétszer, 1051-en pedig már háromszor is be vannak oltva.

Az igazgatónő azt is elmondta, hogy a covid-rendelő minden nap, tehát szombaton és vasárnap is 7-22 óráig dolgozik. Éjszaka a sürgősségi osztályon kell jelentkezni. Az oltópont 11-16 óráig dolgozik, szombaton 8-14 óráig, vasárnap szünnap. A covid-rendelő száma: 024 773-193. Az oltópont a 024 773 166 számon érhető el.

Romlik a járványhelyzet az észak-bácskai körzetben

A szakemberek mindenkit a védőoltás felvételére biztatnak, mivel a régió területén a felnőtt lakosság csupán 43 százaléka vette fel a koronavírus elleni védőoltás első adagját. Jelenleg 726 fertőzött van a körzetben, Szabadkán 563, Topolyán 89, Kishegyesen pedig 74. Összehasonlításképp, idén augusztus 13-án csupán 56 beteg volt az egész észak-bácskai körzetben. Mára ez a szám több mint tízszer nagyobb. A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy az iskola kezdete óta egyre több gyereknél is regisztrálták a fertőzést.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!