Nagy az érdeklődés a koronavírus elleni védőoltás harmadik adagja irtánt Magyarkanizsán

Az oltásra várakozók
Az oltásra várakozók (Fotó: Molnár Ádám)

2021. szeptember 13. [10:48]

A koronavírus elleni védőoltás első és második dózisát eddig több mint 7300 polgár vette fel Magyarkanizsa községben. Az oltakozás folyamatos, a hét szinte minden napján oltanak a községben, leginkább a harmadik adag oltóanyag iránt érdeklődnek a helyiek. Jelenleg a Sinopharm és a Pfizer oltása érhető el Magyarkanizsán.

Gyólay Karolina, a magyarkanizsai Egészségház igazgatója elmondta, hogy az első adagot manapság a fiatalabb, illetve a középkorosztály igényli.

- A harmadik dózist keresik most a legtöbben, elsősorban az idősebb korosztályból. Az elmúlt időszakban 600 községbeli polgár döntött úgy, hogy a harmadik adag oltóanyagot is felveszi. Ami az újonnan regisztrált fertőzötteket illeti, az elmúlt időszakban jócskán megemelkedett a számuk. Az elmúlt két hétben összesen 33 új fertőzöttet regisztráltak, ebből pedig 5 kiskorú volt. Nagyon kérjük a szülőket, hogy figyeljenek gyermekeikre, mivel 12 év felett már adható a védőoltás. Jön a téli időszak és ilyenkor a járványok sokkal gyorsabban terjednek. A Pfizer-védőoltást vehetik fel a gyerekek.

Az illetékes hozzátette, hogy hamarosan elérhető lesz az influenza elleni védőoltás is az Egészségházban, de a polgárok ügyeljenek arra, hogy a két védőoltás között, vagyis a koronavírus, illetve az influenza elleni vakcina felvétele között legalább 14 nap teljen el.

Korom Sarolta

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!