Topolya: A vasárnapi kirakodóvásár területén is oltópontot létesítenek

Topolyán egyre több a beoltott és csökken az aktív fertőzöttek száma
Topolyán egyre több a beoltott és csökken az aktív fertőzöttek száma (Fotó: Tóth Péter)

2021. május 6. [9:13]

Betűméret:                     

Topolyán jó ütemben halad a lakosság beoltása, a megbetegedések és az aktív fertőzöttek száma csökken. Topolya Rendkívüli Helyzetek Községi Törzskara, a járványügyi helyzetet figyelembe véve, megszüntette a rendkívüli állapotot a községben. Ez azt is jelenti egyben, hogy vasárnap megtartható a kirakodóvásár. A vásártéri otthonként ismert közösségi épületben pedig ideiglenes oltóponton bárki felveheti a védőoltást.

A topolyai egészségházban az ünnepek alatt is zajlott a vakcináció, majd pedig azt követően is folytatták azoknak a beoltását is, akik előzetesen nem regisztrálták magukat az eUprava portálon. A Pfizer-BioNTech, a Szputnyik V és a Sinopharm vakcina is elérhető Topolyán. Dr. Hallgató Tünde, a topolyai egészségház által működtetett oltópontok koordinátora elmondta, hogy igen nagy az érdeklődés az oltás iránt. Az elkövetkező napokban is minden nap 14 óráig lehet felkeresni az oltópontokat az egészségházban és továbbra is oltják azokat is, akik előzetesen bejelentkeztek és időpontot kaptak, illetve mindenkit, aki jelentkezik. Topolyán már mintegy 6500-an vették fel valamely oltás második adagját is, a beadott oltások száma pedig a nyolcezerhez közelít.

A fertőzöttek száma csökkenőben van, így a válságtörzs megszüntette a rendkívüli állapotot, ami egyben lehetővé teszi a vasárnapi vásár megtartását is. Erről szerdán adtak ki közleményt. Döntés született arról is, hogy a vásártéri otthon épületében is létrehoznak majd egy oltópontot, ahol bárki számára elérhető lesz a védőoltás. Az oltópont mellett a vásártéri otthonban ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérést is szerveznek. A Vöröskereszt aktivistái erről értesítéseket osztogatnak majd a szombati piacon és a vásárban is. A topolyai önkormányzat kéri a polgárokat, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat, elkerülve ezzel a kellemetlenségeket is, valamint a járvány újbóli fellángolását. A községi kommunális felügyelők ellenőrizni fogják a terepen az előírások betartását.

T. P.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!