Kishegyesen is megugrott a fertőzöttek száma

A kishegyesi egészségház oltópontjának a bejárata
A kishegyesi egészségház oltópontjának a bejárata (Fotó: Tóth Péter)

2021. március 24. [8:03]

Betűméret:                     

A kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségházban csaknem két hónapja zavartalanul zajlik a koronavírus elleni védőoltások beadása. Az ezres nagyságrendet is meghaladta az újraoltottak száma mostanáig. Ugyanakkor a járványügyi helyzet romlása itt is tapasztalható, tegnap tíz új fertőzöttet regisztráltak, ami kiugróan magas számnak tekinthető a korábbiakhoz képest.

Zavartalanul zajlik az oltás Kishegyesen ma délelőtt. A Dr. Márton Sándor Egészségházban ma az újraoltást szervezték meg. A páciensek a Pfizer vakcinát vehették fel. Dr. Marko Martinović, az egészségház igazgatója elmondta, hogy eddig több mint 2600 oltást végeztek el, ebből több mint ezer már az újraoltás volt, ami ma is zajlik az egészségügyi intézményben. A szokványosnak mondott enyhe mellékhatásokon kívül nem észleltek komolyabb tüneteket magukon a beoltottak.

Az igazgató azt is elmondta, hogy a kishegyesi község területén a járványgörbe hasonló alakzatot mutat, mint az országos. Amíg a múlt héten a koronavírusra jellemző tünetekkel jelentkezők számára fenntartott úgynevezett Covid-rendelőben jóformán senki sem jelentkezett, csak tegnap ez a szám elérte a tízet, tehát a járványügyi mutatók itt is romlanak. Az igazgató hangsúlyozta, hogy az országban a sokkal fertőzőbb brit vírustörzs vált meghatározóvá ezért nagyon fontos lenen, hogy minél többen vegyék fel a védőoltást. Emellett a válságtörzs és az egészségügyi világszervezet által is ajánlott megelőző és védőintézkedések betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

T. P.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!