Lékó Róbert: Folyamatosan fejlődik Orom

A megújult vasútállomás
A megújult vasútállomás

2021. január 20. [13:32]

Betűméret:                     

Több kisebb-nagyobb beruházás is történt az elmúlt évben az oromi helyi közösség területén. Megújult a vasútállomás, több kisebb rendezvényt is meg tudtak szervezni, emellett a közterületek karbantartására is nagy figyelmet fordítottak. Bár a terveket és azok kivitelezését a világjárvány nagyban befolyásolta, azonban nem álltak meg a fejlődés útján az oromiak.

A tavalyi évben az Oromon is áthaladó Szabadka-Zenta-vasútvonal újult meg. Lékó Róbert, az oromi helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, hogy Oromnál is kicserélték a síneket, a talpfákat és rendbe tették a jelzéseket, valamint a helyi vasútállomás is megújult.

- Az egész távon tulajdonképpen csak Oromon újult fel a vasútállomás. Itt teljesen új tetőszerkezetet kapott, új ajtót, ablakot, valamint meszelést. Egyelőre még üresen áll, de bízunk benne, hogy hamarosan lesz benne szolgálat is.

A 2021-es évre főképp olyan terveket láttak elő, amik a helyi utak karbantartására, felújítására vonatkoznak.

- Nagyon ambiciózus terveink vannak az idei évre, szeretnénk aszfaltozni, szeretnénk koptató réteget az utcákba és természetesen a földes utakat is javítani, ahol szükség mutatkozik rá. Aszfaltozást Újfaluban tervezünk, Oromon az utcáknak a koptató réteggel való ellátása van kilátásban, Völgyesen pedig a földes utaknak a javítását tervezzük -mondta Lékó Róbert.

A tanácselnök hozzátette, hogy a 2020-as évben csak a kisebb rendezvényeiket sikerült megszervezni, mint az oromi Lecsófesztivál vagy a völgyesi Aratóünnepség, így bíznak benne, hogy az idei évben már a nagyobb volumenű rendezvényeknek is otthont adhatnak majd.

Korom Sarolta

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!