A jövő héten érkezik az adomány a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumba

A muzslyai Emmausz Fiúkollégium képviselői: Dvorszki Lambert, Takarics Norbert, Kalapis Sztoján atya és Gerdof Zsolti, nevelőtanár
A muzslyai Emmausz Fiúkollégium képviselői: Dvorszki Lambert, Takarics Norbert, Kalapis Sztoján atya és Gerdof Zsolti, nevelőtanár (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Gui Angéla, önkéntes szervező átadta az érmeket a két kollégista fiúnak
Gui Angéla, önkéntes szervező átadta az érmeket a két kollégista fiúnak (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Egy vérből vagyunk jótékonysági futás végén, a röszkei határátkelőnél: Gerdof Zsolti nevelőtanár, Gui Angéla, önkéntes főszervező, és Kalapis Sztoján atya
Egy vérből vagyunk jótékonysági futás végén, a röszkei határátkelőnél: Gerdof Zsolti nevelőtanár, Gui Angéla, önkéntes főszervező, és Kalapis Sztoján atya (Fotó: Kónya-Kovács Otília)
Egy csoportkép az esemény végén
Egy csoportkép az esemény végén (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

2020. szeptember 11. [15:52]

Szarvastól - Budapesten és Kecskeméten át - Röszkéig futottak idén az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás résztvevői, hogy felhívják a figyelmet a nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára. Az Egy vérből vagyunk alapítvány tagjai a muzslyai Emmausz Fiúkollégiumnak gyűjtöttek. Az adományt a jövő héten adja át Csallóközi Eszter főkonzul.

Kalapis Sztoján atya, a fiúkollégium igazgatója is jelen volt Szegeden, illetve a röszkei határátkelőnél, ahova megérkeztek a jótékonysági futás részvevői. A muzslyai intézményből Sztoján atyát elkísérte még Gerdof Zsolti, az egyik nevelőtanár, valamint két kollégista, a tordai Takarics Norbert, az egészségügyi szakközépiskola végzős diákja és a törökbecsei Dvorszki Lambert, aki harmadikos az egészségügyi iskolában.

A fiúk és a nevelőtanár egy rövid távot bevállalt Szeged belvárosában, viszont a két kollégista még a röszkei határ előtt is csatlakozott a futókhoz. Mint mondták, örömmel vállalták a futást, hiszen tudják, hogy a közösért futottak, és így maguk is hozzájárultak mindahhoz az adományhoz, amit kapnak a kollégisták. A kerékpároknak nagyon örülnek, hiszen már arról is beszélgettek, ha megkapják, és az idő is kedvez, akár kisebb kerékpáros túrákat is terveznének, de a jó időben még az iskolába is szívesebben mennének kerékpárral.

Kalapis Sztoján atya megköszönte ismételten az anyaország illetékeseinek, hogy támogatják a kollégiumot, hiszen nagyon jó érzéssel tölti el a tanintézmény vezetőjeként - de a fiúk nevében is elmondhatja - az, hogy mögöttük ott áll Magyarország kormánya, és soha sem feledkeznek meg a határon kívül élő magyarokról. Mindennap hálával gondolnak a jótékonykodókra, hiszen így valóban könnyebb megélni a kisebbségi sorsot, és így egy percig sem lehet azt elfeledni, hogy a magyar nemzet, e nagy család tagjai mindannyian, és a jótékonysági futás mottóját, hogy Egy vérből vagyunk.

Kapcsolódód tudósítás:

Szarvastól Röszkéig tartott idén az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!