Topolya: Újabb óvintézkedések

Egyelőre nem döntöttek a vasárnapi kirakodóvásár megtartásáról

(Fotó: Tóth Péter)

2020. július 8. [22:34]

Betűméret:                     

A Topolyai Községi Rendkívüli Helyzetek Törzskara a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében új határozatokat hozott. Arról értesítették a nyilvánosságot, hogy amennyiben a júliusi kirakodóvásár vasárnap mégis engedélyezik, a polgárokat és a nyilvánosságot időben értesítik róla.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a polgároknak nem ajánlatos olyan helyekre menniük, ahol nagyszámú ember tartózkodik egyszerre. Ha a vásárra végül mégis sor kerül, az odaérkezőknek szigorúan be kell tartania az előírt védelmi intézkedéseket. Kötelező lesz a maszkok és kesztyűk viselése, a szociális távolság megőrzése, fertőtlenítés stb.

Határoztak arról is, hogy minden állampolgár számára kötelező a maszk beltéri használata, amit az előírt módon kell viselni, miközben legalább 2 méter távolságot kell tartani az egyes személyek között. Minden közalkalmazott számára kötelező a maszk beltéri használata a munkahelyeken.

A taxisofőröknek és utasaiknak is védőmaszkot kell viselniük. A vezető kötelessége rendszeresen szellőztetni és fertőtleníteni a járművet, különösen azokat az elemeket és részeket, amelyekkel az utas érintkezésbe kerül.

A védőmaszk használata kötelező minden a község területén esetlegesen megtartott piacon. Ez vonatkozik az eladókra, a vevőkre és a piaci dolgozókra egyaránt.

A válságtörzs arról is határozott, hogy a vendéglátó-ipari létesítményeknek minden olyan megelőző intézkedést alkalmazniuk kell, amely COVID-19 fertőző betegség terjedésének megakadályozását szolgálja, és amelyek biztosítják a munkavállalók biztonságát és a szolgáltatás igénybe vevőinek biztonságát. A személyzetnek mindig védőmaszkot kell viselnie. A vendég védőmaszkot csak az asztalnál ülve nem használ, minden más esetben kötelező. Ez azt jelenti, hogy érkezéskor, távozáskor, WC-használata alkalmával stb., a vendég köteles védőmaszkot használni. A kézi tisztító és fertőtlenítő kötelező a létesítmény bejáratánál és a WC-n is. Az asztalokat és edényeket minden használat után fertőtleníteni kell a vendéglátó-ipari létesítményekben. A kézfertőtlenítés kötelező minden asztalnál és WC használata után is. Az edényeket kizárólag géppel lehet elmosni. A vendéglátó-ipari létesítmények működtetőinek minden esetben folyamatosan követniük kell az illetékes hatóság utasításait. Javasolják, hogy esküvőket, keresztelőket, és egyéb ünnepségeket nagyobb számú résztvevőre tervezve halasszanak el. A szabadtéri medencék és tavak használóinak száma pedig egy felhasználóra vonatkoztatva 4m² víz- és nyugágy-területekre korlátozódik, kötelező 2 méteres társadalmi távolságtartással.

Az óvodák kötelesek minden védőintézkedést alkalmazni (maszk, távolságtartás, kéz- és tartózkodási helyiség fertőtlenítése). A szülőknek azt javasolják, hogy ha a gyermekeik gondozását és ellátását másképpen meg tudják oldani, ne küldjék őket napközibe, óvodába. A szépségápolási és fodrászati tevékenységet folytatók, a fitneszközpontok és az edzőtermek a munkát és a szolgáltatásnyújtást a védelmi intézkedésekkel összhangban szervezzék meg (maszk, távolságtartás, kéz- és helyiségfertőtlenítés).

A vallásgyakorolásra szolgáló épületekben és a szertartások során védőintézkedéseket kell alkalmazni (maszk, távolságtartás, kéz- és teremfertőtlenítés). A lakóépületekben a közös helyiségek fertőtlenítését naponta legalább egyszer végre kell hajtani. A Komgrad és a Standard Közvállalatok, valamint a helyi közösségek alkalmazottai rendszeresen mossák és fertőtlenítik az utcákat és a közterületeket, minden egyes piac után megfelelő fertőtlenítőszert használva szintén elvégzik a fertőtlenítést.

Az önkormányzat kommunális felügyelői és a törvényért felelős egyéb szervek gondoskodnak az intézkedések végrehajtásáról, erről is határoztak a válságtörzs ülésén, melyet Kislinder Gábor polgármester parancsnok vezetésével tartottak meg.

T. P.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!