Topolya: Szúnyogirtás lesz a község egész területén

A topolyai tópartot a horgászok és kirándulók, de a szúnyogok is kedvelik
A topolyai tópartot a horgászok és kirándulók, de a szúnyogok is kedvelik (Fotó: Tóth Péter)

2020. június 28. [12:00]

Szúnyogirtás lesz Topolya község egész területén. Amennyiben az időjárási feltételek kedvezően alakulnak, június 29-én, hétfőn az esti órákban megkezdik a kellemetlen kis vérszívó rovarok módszeres irtását.

Sok bosszúságot okoznak nyaranta a szúnyogok, de még betegségeket is terjeszthetnek. Az időjárási körülmények kedveznek az elszaporodásuknak, ezért is fontos idejében megszervezni az irtásukat.

A 2020. június 29-e és július 5-e közötti időszakban az újvidéki Delco cég szúnyogirtást végez Topolya község egész területén. A Deltasect 1,2 ULV hatóanyagú szert földről permetezik, a megadott napokon 19 és 22 óra között, amennyiben az időjárási feltételek azt lehetővé teszik. A használt anyag méhekre is veszélyes, ezért az illetékesek kérik a méhészeket, hogy a kaptárakat költöztessék legalább 5 km távolságra a permetezés helyszínétől. A szer hatása három napig tart.

Az érintett települések: Topolya, Bajsa, Cserepes, Felsőroglatica, Gunaras, Kisbelgrád, Kavilló, Zobnatica, Karađorđevo, Pannónia, Zentagunaras, Njegoševo, Pacsér, Bácskossuthfalva, Brazília, Szurkos, azaz Középszállás, Svetićevo, Völgypart, Pobeda, Krivaja, Karkatur, Obornjača és Tomislavci. Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén az akciót egy későbbi időpontra halasztják, erről a méhészeket idejében értesítik. A kezelés pontos helyeiről és időpontjairól a Delco cégnél érdeklődhetnek a 021/636-00-91-es vagy a 063/514-952-es telefonszámon.

A topolyai önkormányzat minden évben külön eszközöket irányoz elő a községi költségvetésben, szúnyog-, és kullancsirtás céljaira. Egy kullancsirtási akciót a május elsejei ünnepek előtt már végrehajtottak.

T. P.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!