Kishegyes: Elbúcsúztak a nyolcadikosok

A ballagók
A ballagók (Fotó: Tóth Péter)

2020. június 27. [8:57]

Korábban bizonytalan volt, hogy lehet-e majd ballagási ünnepséget szervezni az iskolákban. Végül azonban a kishegyesi iskolában sikerült megszervezni a rendezvényt és ismét egy kiemelkedően sikeres generációt kísértek ki.

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tantestülete végül olyan döntést hozott, hogy a járványügyi helyzetnek megfelelő körülmények között, de megtartják a ballagási ünnepséget a nyolcadikosok számára. A diákok az iskolában kezdték a búcsúzást, majd pedig a megszokott módon vonultak a színházterembe, útközben a héliummal töltött lufik eregetése sem maradt el. A színházteremben azonban csak a szülők lehettek jelen, akik betartva egymás között az ajánlott távolságot, minden második széket elfoglalva és többnyire szájmaszkot viselve tekintették meg az alkalmi műsort. Kivetítőn azonban a színház előtti téren is figyelemmel lehetett kísérni az eseményeket, és nagyon sokan éltek is ezzel a lehetőséggel, a szabadban nézték meg az „élő közvetítést”. Összesen 53 tanuló búcsúzott egymástól, tanáraiktól, iskolájuktól. Közülük 46-an magyar nyelven, heten szerb nyelven fejezték általános iskolai tanulmányaikat.

A kishegyesi iskola idén is viszonylag sok Vuk-diplomással büszkélkedhet. Halasi Annabella, Hegedűs Tibor, Lengyel Viola, Talpai Tianna , Tóth Katarina, Lukity Dávid, Molnár Réka, Süli Babett, Bácsi Virág, Budai Dávid, Halász Zoltán, Savković Milica és Prijović Predrag is végig színkitűnővel zárta az éveket. A generáció diákja Bácsi Virág lett, aki amellett, hogy kitűnő tanuló, még kiváló sporteredményekkel is büszkélkedhet, öregbítve vele egyben a falu hírnevét is. Gerelyhajításban és vortex dobásban is kiváló eredményeket ért el vajdasági, országos, valamint nemzetközi versenyeken is, de kézilabdában is jeleskedik.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!