Átadták a Vajdasági Gazdasági Kamara idegenforgalmi díjait

Branislav Mamić, a Vajdasági Gazdasági Kamara illetékese az ünnepségen
Branislav Mamić, a Vajdasági Gazdasági Kamara illetékese az ünnepségen

2020. június 25. [14:35]

Huszonnyolcadik alkalommal díjazták azokat az idegenforgalmi vállalatokat, amelyek tavaly a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtották az adott kategóriában. A Siker kapuja kitüntetést heten kapták meg, újabb hét szolgáltatás elismerésben részesült, de azok munkáját is méltatták, akik egyénileg sokat tettek a turizmusért.

A húsz éves hagyománnyal rendelkező újvidéki Vremeplov cukrászda a környék egyik legismertebb vendéglátóipari létesítménye, az elmúlt időszakban számos rangos díjban részesült, hangzott el az eseményen. Nemanja Kovačić tulajdonos elmondta, a mostanihoz hasonló kitüntetések arra sarkallják az embert, hogy a jövőben még többet dolgozzon, szélesítse a kínálati skálát. - Vajdságban a turizmus és a vendéglátás igen magas szinten van, meggyőződésem, hogy a hazai létesítmények megállnák a helyüket Párizsban, Londonban, Bécsben, Berlinben is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy folyamatosan a magas színvonal elérésén dolgozunk – fogalmazott.

Dragica Szamardžić, a Vajdasági Gazdasági Kamara idegenforgalmi tanácsadója hangsúlyozta, a kitüntetés célja a tartomány idegenforgalmának fejlesztése. - Az idén is azokat a vendéglátóipari létesítményeket, szálláshelyeket, borászatokat, csárdákat és utazási irodákat részesítettünk elismerésben, amelyek a multietnikus hagyományok népszerűsítén dolgoznak. Ez lehetőség lehet arra is, hogy a szerbiai polgárok itthon, a Vajdaságban töltsék a szabadságot – hallottuk a Vajdasági Gazdasági Kamara illetékesétől.

Igor Mirović tartományi kormányfő kiemelte, a koronavírus-járvány megjelenéséig úgy az idegenforgalom, mint a vendéglátóipar terén kedvező volt a fejlődési irányvonal: - Míg 2015-ben 400.000 volt a turisztikai szálláshelyeken történő foglalások száma, addig a tavalyi év végére ez a szám közel negyven százalékkal emelkedett. Ez a növekedés az idén januárban és februárban is folytatódott. A számok arra engednek következtetni, hogy a vajdasági kínálat meg tud felelni az idegenforgalmi igényeknek. Van mivel büszkélkednünk, fogalmazott Mirović.

Az idén tizenhat idegenforgalmi és vendéglátóipari létesítmény munkáját ismerték el.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!