Szabadkán jelenleg 15 koronavírusos beteg van

Illusztráció
Illusztráció (Fotó: subotica.com)

2020. június 25. [9:46]

Szabadkán a járvány kezdete óta 77 koronavírussal bizonyítottan megfertőződött személyt jegyeztek. Közülük 15-en jelenleg is betegek. Két személyt Újvidéken kezelnek, 13-an házi karanténban vannak. Náluk csak enyhe tüneteket tapasztaltak. Főleg fiatalokról van szó, köztük sportolókról is. A Szabadkai Közkórházban pillanatnyilag nincs kezelésen egyetlen Covid-19 fertőzött sem, írja a Subotica.com portál.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet szerint a járványhelyzet a városban kielégítő, hasonló az országos állapothoz, az új megbetegedések száma a várakozásoknak megfelelő. Aggodalomra ad viszont okot, hogy a polgárok többsége nem visel védőmaszkot.

Szabadkán az első megbetegedést március 6-án regisztrálták, azóta 77-en kapták el a vírust, köztük katonák és rendőrök is. Összesen hárman haltak meg a kór következtében.

Néhány napja a Szabadkai Közkórház nőgyógyászatán is megjelent a vírus, de a terjedését sikerült megállítani. Itt összesen öten fertőződtek meg, négy egészségügyi alkalmazott és egy páciens. A kórházi osztály azonban továbbra is zavartalanul üzemel.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!