Pásztor István: Minimum megduplázza eddigi parlamenti helyeit a VMSZ

Pásztor szerint VMSZ a választási sikerének nemzetpolitikai relevanciája is van, és erősíti a határon túli magyar politizálást
Pásztor szerint VMSZ a választási sikerének nemzetpolitikai relevanciája is van, és erősíti a határon túli magyar politizálást (Fotó: Pannon RTV)

2020. június 24. [10:33]

Minimum megduplázza eddigi parlamenti helyeit a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), a korábbi négy helyett nyolc-kilenc képviselői mandátummal számol a párt - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Jelezte, még várják a vasárnapi parlamenti, a vajdasági tartományi és az önkormányzati választás végleges adatait, de úgy tűnik, hogy történelmi eredményt értek el.

Pásztor István kiemelte: tartományi szinten az eddigi hat helyett 11 képviselőjük lesz, és a párt közel 80 százalékkal, 109-ről 172-re növelte önkormányzati képviselői számát.

Mint mondta, a választáson eddigi koalíciós partnerük, a Szerb Haladó Párt ellenfél is volt, ennek megfelelően voltak súrlódások az elmúlt hetekben a két párt között, azonban a választás utáni hétfőtől újra azon gondolkodott mindenki, hogy hogyan tovább. A VMSZ arra készül, hogy folytatja a már hat éve tartó együttműködést a Szerb Haladó Párttal (SNS).

A VMSZ választási sikerének nemzetpolitikai relevanciája is van, és erősíti a határon túli magyar politizálást - értékelt Pásztor István. (MTI)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!