Újabb három fertőzött Szabadkán

Illusztráció
Illusztráció (Fotó: gradsubotica.co.rs)

2020. május 22. [15:52]

Az elmúlt három napban Szabadkán újabb három személynél állapították meg a koronavírus jelenlétét. Házi karanténban 253-an tartózkodnak. Dr. Nebojša Bohucki járványügyi szakorvos úgy véli, hogy az elkövetkező napokban is számítani lehet a fertőzöttek számának enyhe növekedésére, ennek ellenére a járványügyi helyzet a városban stabilnak mondható, írja a Subotica.com portál. Az epidemiológus arra számít, hogy a melegebb napok megérkezésével a vírus is gyengülni fog, bár erre vonatkozó tapasztalatunk még nincs.

Azok a polgárok, akik bármilyen okból kifolyólag teszteltetni akarják magukat koronavírusra, megtehetik azt a Közegészségügyi Intézetben. A teszt ára 6000 dinár. Kiskorúaknak és egyetemistáknak, akik külföldre utaznak tanulmányaik miatt és szükséges a teszt a határátlépéshez, díjtalanul elvégzik a tesztelést. A mintavétel néhány perc, az eredményre pedig egy-két napot kell várni. A Közegészségügyi Intézetben reggel 7 és 9 óra között végzik a tesztelést. Kérik a polgárokat, hogy már előre fizessék be a pénzt a folyószámlára, s viseljenek védőmaszkot és gumikesztyűt. A maszkot csak a törlet elvégzésekor szabad levenni pár másodpercre.

Szabadka egyébként már a régi képét mutatja azzal, hogy viszonylag sokan viselnek maszkot, néhányan kesztyűt is. A kisbajmoki árupiacon, közismertebb nevén bolhapiacon ismét annyian vannak, minta mennyien a járvány előtt voltak. Nagy a kínálat ruházati cikkekből, friss primőr áruból. Kevesebb a húskészítmény és a sajt, de az árusok a magyarországi termékeket igyekeztek hazaiakkal helyettesíteni. Az árak sem emelkedtek, legalábbis nem lehet észlelni nagyobb növekedést.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!