Változik az iskolai naptár, nem lesz tavaszi szünet Vajdaságban

(Fotó: Blic)

2020. március 26. [19:25]

A Szerbiában bevezetett rendkívüli állapotra való tekintettel a tartományi oktatási titkárság úgy döntött, hogy megváltoztatja az általános és középiskolák 2019/2020-as tanévre vonatkozó munkanaptárát.

A Covid-19 vírus okozta pandémia miatt bevezetett intézkedések, amelyek a polgárok mozgását korlátozzák, valamint a városi és a települések közötti autóbuszjáratok eltörlése, továbbá a kulturális és sport események lemondása miatt az illetékes titkárság úgy vélte, hogy az április 10-e és 20-a közötti időszakra tervezett tavaszi szünet ideje alatt is folytatódik a távoktatás, kivéve a húsvéti ünnepeket.

A húsvétot a Gergely-naptár szerint ünneplők számára április 10-e és 13-a között, a Julián-naptár szerint ünneplők részére pedig április 17-e és 20-a között nem lesz távoktatás. Ebben az időszakban a húsvéttal kapcsolatos oktató jellegű programot sugároznak a televízióban. A távoktatás április 21-e után folytatódik, ide értve a szombatonkénti oktatást is.

Az iskolai naptár megváltoztatása ugyanakkor lehetővé teszi a tanítási program elmaradt egységeinek pótolását. Ezek szerint az intézkedések szerint a tanítási-oktatási helyzet normalizálása után a munka visszatérhet majd a rendes folyamába, a tanítást pedig a tervezett időre be tudják fejezni.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!