Letenkán lesz a karantén a külföldről hazatérő szerbiaiak számára

(Fotó: Védelmi minisztérium)
(Fotó: Védelmi minisztérium)
(Fotó: Védelmi minisztérium)
(Fotó: Védelmi minisztérium)

2020. március 25. [16:31]

A Fruška gorán található Letenkán egy 224 hellyel rendelkező befogadóközpontot alakítottak ki a külföldről hazatérő szerbiai állampolgárok számára, ahol az előírt karantén időszakot töltik.

A szerb katonaság biztosítja a be- és kijárást, az egészségügyi ellátást, a szállást és az étkezést.

Aleksandar Vuli védelmi miniszter a Letenkán lett látogatása után kiemelte, hogy a szerb katonaság a tartományi kormánnyal együttműködve nagy erőfeszítéseket tett, hogy a lehető legrövidebb időn belül átalakítsa az üdülőtelepet, a jelenlegi krízishelyzetnek megfelelően.

„Itt töltheti el mindenki a meghatározott karantén időszakot, aki külföldről tér haza Szerbiába, ez alatt az idő alatt gondot viselünk az állapotukról, ellenőrizzük, hogy fertőzöttek-e, és egészségügyi ellátást biztosítunk. Itt biztosított a 24 órás egészségügyi védelem, a meghatározott befogadóképesség, napi három étkezés, és minden más, ami a diagnosztizáláshoz és a kezeléshez szükséges”, hangsúlyozta Vulin.

Igor Mirović tartományi kormányfő kiemelte, hogy a letenkai befogadóközpontot a tartományi kormánynak a védelmi minisztériummal közösen, sikerült a lehető legrövidebb időn belül a pavilon típusú épületet átalakítani. Mirović bejelentette, hogy a központ holnaptól fogadja a polgárokat. (021.rs)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!