Kishegyes: Hamarosan megkapják a segélycsomagot a kisnyugdíjasok

Kishegyes központja
Kishegyes központja (Fotó: Tóth Péter)

2020. március 25. [9:47]

A kishegyesi község területén élő, 30 ezer dinárnál kevesebb nyugdíjjal rendelkező nyugdíjasok hamarosan segélycsomagot kapnak.

A község három településén, Kishegyesen, Bácsfeketehegyen és Szeghegyen élő kisnyugdíjasok hamarosan megkapják a csomagokat. A községben működik a népkonyha és a rászoruló nyugdíjasoknak önkéntesek segítenek bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében.

Sárközi István, a községi képviselő-testület titkára elmondta, hogy a tartományi kormány és az önkormányzat már meg is kötötte a szerződést a csomagok tartalmának beszerzésére vonatkozó anyagi eszközök biztosításáról. Gyorsított közbeszerzési eljárással szerzik be az élelmiszereket és tisztítószereket, melyek a csomag tartalmát képezik majd, és reményeik szerint a lehető leghamarabb el is készülhetnek a csomagok és megkezdhetik a kiosztásukat.

A koronavírus okozta helyzet javítása érdekében a tartományi kormány korábban olyan döntést hozott, hogy összesen 111 millió dinárral segítik a kevésbé fejlett önkormányzatokat abban, hogy a 30 ezer dinárnál alacsonyabb nyugdíjat kapó polgárok számára be tudják teremteni az elsősorban élelmiszert, alapvető fogyasztási cikkeket tartalmazó segélycsomagokat. A fejlettebbek kategóriájába tartozó önkormányzatoknak a csomagok kiosztását saját forrásaikra támaszkodva kell megoldaniuk.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!