Koronavírus: Szigorított intézkedések a magyarcsernyei községben

A fertőtlenítést a Szerbcsernyei Egészségház járművein is elvégezték
A fertőtlenítést a Szerbcsernyei Egészségház járművein is elvégezték (Fotó: facebook.com)

2020. március 23. [23:38]

A magyarcsernyei községben újabb szigorításokat vezettek be a szerb kormány döntéseivel összhangban, melyek a koronavírus terjedését hivatottak gátolni.

Az élelmiszerüzleteken és a gyógyszertárakon kívül nem dolgozik semmi, tehát bezártak a műszaki üzletek, a ruhaboltok, a fogadóirodák, a játéktermek és az autómosók is. A kávézók és az éttermek vendégeket nem fogadnak, de vállalnak házhoz szállítást, amit úgy szerveznek meg, hogy azok megfeleljenek a kijárási tilalom és a higiéniai eljárások jelenlegi követelményeinek. A községben kiadott rendelet alapján legkésőbb 16 órakor mindennek be kell zárnia.

Leállt a tömegközlekedés, tilos a parkok, közterületek, játszóterek és a sportlétesítmények látogatása. A közterületeket a községben a Magyarcsernyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóautóival fertőtlenítették.

A nyilvános gyülekezéseket betiltották, szabadban nem tartózkodhat 5 főnél több egy csoportban. Ehhez kapcsolódik az Augusztus 8. Kommunális Közvállalat kérése, hogy a temetkezéseken csak a szűk család és a temetést végző pap vehessen részt, és hogy a családok ne szervezzenek virrasztásokat és torokat.

A segélyhívóközpontnak, amelynek feladata az idős polgárok segítésének megszervezése, élelmiszerek és gyógyszerek házhoz szállításának, valamint orvosi segítségnyújtásnak a szervezése, szintén korlátozták a munkaidejét 7-től 16 óráig.

A helyi közösségek minden nap 7-től 15 óráig tartanak ügyeletet. A községházán a személyes ügyfélfogadást felfüggesztették, de a munkafolyamat postai úton vagy telefonon továbbra is működik. A postacím: Magyarcsernyei Önkormányzat, JNA 110, 23218, Magyarcsernye. Az e-mail cím: svetlana.pisarnica@gmail.com, de telefonon a 023 / 815-030 telefonszámon is jelentkeznek délután 15 óráig.

Vidács Hajnalka

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!