Nagybecskerek: Letartóztatások a vízgyár körüli visszaélések miatt

(Fotó: RTV)

2020. február 13. [11:28]

Betűméret:                     

Letartoztatták Nagybecskerek volt segédpolgármesterét és még két személyt a város vízgyára körüli visszaélés gyanúja miatt.

A 66 éves I.D. mellett, aki a beruházásokkal megbízott segédpolgármester volt, a hatóságok a nagybecskereki Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat két volt illetékese ellen jártak el. N.O.-t, a belgrádi Synertech igazgatóját és az újvidéki Gruppo Zilio volt vezetőjét is elfogták. A gyanú szerint ő és a volt segédpolgármester a vízgyár megépítésére vonatkozó közbeszerzés megjelenése előtt már egyeztetett más cég képviselőivel törvényellenesen. Az elmúlt években a gyanú szerint az érintettek több visszaélést is elkövettek. A városi vízvezetékből, a magas arzéntartalom miatt, emberi fogyasztásra már 2004 óta nem alkalmas az ivóvíz.

A vízgyárról, pontosabban az ivóvíz megtisztítására vonatkozó szolgáltatásról a nagybecskereki polgárok, vagyis a helyi vízellátási és csatornázási közvállalat 2015. február 12-én írt alá szerződést a Gruppo Zilio olasz vállalattal.

A víztisztítót több alkalommal helyezték már próbaüzembe, de a tavalyi év végén műszaki problémákra hivatkozva leállt a működése. (Beta, Pannon RTV)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!