Pásztor Bálint: Tárgyalunk a kisebbségi parlamenti küszöb esetleges csökkentéséről is

Szerb Haladó Párttal fogjuk az együttműködést folytatni a választásokat követően is, de hangsúlyozom: önállóan, partnerkapcsolatokat építve, nem pedig beolvadva

Pásztor Bálint
Pásztor Bálint

2020. január 16. [11:23]

Betűméret:                     

Amennyiben a szerb képviselőház csökkentené a parlamenti küszöböt az országos pártok számára, akkor az akár azt is eredményezhetné, hogy a kisebbségi küszöb még nőhet is a választások részvételi aránya és a bejutó pártok számának függvényében. Ezért a Vajdasági Magyar Szövetség tárgyalásokat kezdeményezett, hogy csökkentsék a kisebbségi parlamenti küszöböt is. Erről, valamint a párt választási programjának legfőbb irányelveiről dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselőt kérdezte munkatársunk a magyarkanizsai Panda Rádió stúdiójában:

- Pásztor István, a VMSZ elnöke korábban már bejelentette, hogy folytatni kívánják az együttműködést a választások után is a Szerb Haladó Párttal. Mik lennének azok a legfőbb célkitűzések, amiket bele szeretnének majd foglalni a koalíciós szerződésbe?

- Hogy ki lesz a koalíciós partnerünk, azt a szerb nép fogja eldönteni, a többségi szavazók, de a jelen pillanatban egyértelmű, hogy a Szerb Haladó Pártnak országos viszonylatban a pozícióit egyik párt sem tudja veszélybe sodorni. Biztos lehet tehát, hogy a Szerb Haladó Párttal fogjuk az együttműködést folytatni a választásokat követően is, de még egyszer hangsúlyozom: önállóan, partnerkapcsolatokat építve, nem pedig beolvadva.

(A beszélgetést a Válasz c. rovatunkban ismertetjük)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!