Bácsfeketehegyen járt az agrártárca vezetője

Branislav Nedimović a Bácsfeketehegy melletti  farmon

2019. november 7. [17:39]

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter Bácsfeketehegyen járt, ahol a környék legnagyobb fejőstehénfarmján a környékbeli vállalkozókkal és az önkormányzat képviselőivel folytatott eszmecserét. Az agrártárca tervezett intézkedéseiről is beszámolt, illetve a termelők véleményére és igényeire is kíváncsi volt a miniszter.

A tárcavezető a farmon 15 helyi vállalkozóval folytatott megbeszéléseket. Elsősorban a mezőgazdászok, a földművelők és állattenyésztők problémáiról tájékozódott. Arról is beszámolt az érdeklődőknek, hogy az állami földek bérbeadásával kapcsolatban milyen kedvezményeket kínálnak majd a jövőben az állattenyésztőknek. Arról is beszélt, hogy hogyan szeretnék megteremteni a lehetőségét annak, hogy minél nagyobb területeket tiszta vízzel öntözni lehessen. A megbeszélésen jelen volt Marko Lazić községi elnök, valamint Szügyi István, a községi képviselő-testület elnöke is.

Danijel Zelenčić, a vendéglátó cég képviselője elmondta hogy a PP Feketić Farm a környék egyik legnagyobb ilyen létesítménye. Az Agri Busines Partner Kft. keretében működik, az írországi Baltic Property Investments csoporthoz tartozik, most pedig éppen egy olyan projekten dolgoznak, hogy a szarvasmarha-trágyából biogázt, abból pedig áramot állítsanak elő a farmon, illetve egy másik, a csoport érdekeltségéhez tartozó farmon is. Jelenleg mintegy 500 fejőstehenet tartanak. Ezenkívül a hízó- és növendékmarhákkal együtt mintegy ezer állatot. Terveik szerint a szarvasmarha-trágyából annyi áramot tudnak majd termelni, ami egy kisebb település ellátására is elegendő lesz majd. Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter elmondta még, hogy hamarosan megkezdi a munkát a nemzeti, független tejkivizsgáló laboratórium.

Tóth Péter

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!