Csantavér: Kedden ingyenes egészségügyi szűrés

Csantavér
Csantavér (Fotó: Németh Ernő)

2019. október 21. [15:56]

Akár egészségügyi kártya nélkül is megvizsgáltathatják kedden magukat a csantavériek. Az akció keretében 8 és 11 óra között vérnyomásmérést végeznek, megállapítják a vércukor és vérzsír szintet, a magasság és testsúly alapján kiszámolják a BMI-indexet. Az eredmények függvényében az orvosok életviteli tanácsokat adnak a pácienseknek.

A dohányzók megmérettethetik, hogy mennyi szénmonoxidot lélegeznek ki, s ők is tanácsokat kaphatnak arról, hogy miként szokhatnak le legkönnyebben káros szenvedélyükről.

Az egészségügyi akcióhoz kapcsolódva a Vöröskereszt aktivistái előadást tartanak a helybeli Hunyadi János Általános Iskola diákjainak az emberkereskedelemről, illetve segélycsomagokat osztanak a helyi közösség területén élő szociálisan veszélyeztetett személyeknek.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet, a Vöröskereszt városi szervezete, illetve a Szabadkai Egészségházak kilencedik éve szervezik meg Szabadka falvaiban az akciót, hogy minél több polgárral tudatosítsák, mennyire fontos a betegségek megelőzése.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!