Autómentes-nap Magyarkanizsán is

A gyerekek és a kisorsolt kerékpárok
A gyerekek és a kisorsolt kerékpárok

2019. szeptember 20. [16:43]

Betűméret:                     

A Magyarkanizsa községbeli általános- és középiskolák, óvodák, vagyis több mint 2000 gyerek, valamint az önkormányzat is csatlakozott az Európai mobilitás hete rendezvény programjába, vagyis A városok és községek autómentes napjához. E célból ma több mint 500 gyerek érkezett kerékpárral és gyalog a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola udvarába, ahol a helyi Vöröskereszt rövid egészségügyi előadása után, az önkormányzat támogatásával kisorsoltak 10 Capriolo kerékpárt a gyerekek és a pedagógusok körében.

A rendezvény célja, hogy már kiskorban tudatosítsák a gyerekekben a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságát.

Az Európai mobilitás hetéhez egyébként idén 49 ország mintegy 2900 városa csatlakozott, melyek mindegyike ezáltal kifejezi egyetértését a fenntartható közlekedés céljaival.

Az Európai mobiltás hete rendezvény azon alternatív közlekedési módok promóciójáról szól, melyek nem használnak fosszilis üzemanyagot. Célja, hogy rendezvényekkel és legalább egy tartósan alkalmazott rendelkezéssel elérje a személyautók használatának csökkenését és a tömegközlekedés feltételeinek javulását, hogy szorgalmazza a kerékpáros, ill. a gyalogos közlekedés elterjedését. Az idei kampány témája a biztonságos gyalogos közlekedés és kerépározás, a jelmondata pedig: Gyalogoljon velünk!

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!