A tartományi kormány azt ajánlotta a helyi önkormányzatoknak, hogy tiltsák be a műanyag zacskókat

Ülésezik a tartományi kormány

2019. szeptember 11. [13:24]

A tartományi kormány mai ülésén elfogadta azt a javaslatot, amellyel azt ajánlja a helyi önkormányzatoknak, hogy a saját környezetvédelmi tervükbe és programjukba iktassák be azokat az intézkedéseket, amelyekkel lehetővé teszik, hogy 2020 végéig teljesen tiltsák be a műanyag zacskók használatát.

A javaslatokat a vajdasági környezetvédelmi deklaráció foglalja magában.

A javaslat szerint a községeknek is feltételhez kell kötniük a műanyag zacskók használatát az üzletekben, de meg kell határozniuk azt is, hogy milyen anyagból készülhetnek a zacskók, valamint meg kell határozni a kereskedők jogait és kötelezettségeit a zacskók használatával kapcsolatban.

A községeknek azt tanácsolták, hogy támogassák az alternatív és a környezetre nem ártalmas innovatív mechanizmusok és módszerek kidolgozását.

A tartományi környezetvédelmi deklarációt május végén fogadta el a vajdasági képviselőház. Ezzel a tartomány arra kötelezte magát, hogy jobb környezetvédelmi rendszert alakít ki. A parlamenti vita során az ellenzéki képviselők nem támogatták a deklaráció elfogadását, mert úgy vélik, hogy az csupán papírra vetetett betű, amelyet sosem fog megvalósulni a gyakorlatban.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. 09. 11. [ 14:38 ]

Ez csak játék. Ha komolyan gondolnák, akkor nem az önkormányzatokra tolnák a felelősséget, hanem kormányszinten vezetnének be tilalmakat és alternatív megoldásokat.