Letartóztatások Szabadkán: Görögországból behozott gyümölcsöt adtak el hazaiként az oroszoknak

Illusztráció

2019. szeptember 10. [19:00]

A szerbiai belügyminisztérium korrupcióellenes részlegének munkatársai, a vámhatóságokkal és az újvidéki felső ügyészség korrupcióellenes különleges részlegével együttműködve nyolc személyt tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több korrupciós cselekményt hajtottak végre Szabadkán. Egy további személyt még keresnek.

A rendőrség közleménye szerint a szabadkai Tornado-Sped vállalat felelős személyét hivatali helyzettel történő visszaélés, adócsalás és pénzmosás gyanújával tartóztatták le.

A hivatali helyzettel történő visszaélésben és az adócsalásban való részvétel gyanúja miatt letartóztatták B.G.-t (1980), a vállalat dolgozóját, valamint J.Ž. (1976), S.Š. (1975), P.P. (1969) és O.Č. (1961) gyümölcsfelvásárlókat, míg I.M.-et (1974), növényegészségügyi felügyelőt hivatali helyzettel történő visszaélés gyanújával vették őrizetbe, R.Đ.-t (1959), a szabadkai Čistoća és Zelenilo közvállalatok dolgozóját pedig dokumentumhamisítás miatt fogták el.

A gyanú szerint bűnszövetkezetben szervezték meg a gyümölcsök behozatalát és szállítását Görögországból, majd a Szerbia és Oroszország közötti szabadkereskedelmi egyezményt megszegve megszervezték a gyümölcsök kivitelét Oroszországba, a hamis dokumentumokon pedig azt tüntették fel, hogy a gyümölcsök szerbiai termelőktől származnak.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2019. 09. 12. [ 07:05 ]

Lopok, csalok, hazudok. Már nem én a szerbiaiak. Nekem nincs semmi eladó. Ha Szerbiát esetleg eltudnám adni kb. $1-ért, nem gondolkoznák sokat. De lopott dolgot nehéz eladni.


N
2019. 09. 11. [ 12:22 ]

Zato nisam mogao prodati svoju breskvu , samo za rakiju