Szabadka: A Gerontológiai Központba látogatott az ENSZ küldöttsége

A vendégek és az igazgató a kép jobb szélén

2019. augusztus 12. [18:59]

Az ENSZ Emberi- és kisebbségi jogi irodájának munkatársai hétfőn ellátogattak a szabadkai Gerontológiai Központba, ahol az intézmény munkájával ismerkedtek, s azzal, hogy hogyan gondoskodnak az ott lakókról, tudósít a Subotica.com portál.

Nenad Ivanišević igazgató a vendégeknek megmutatta az épületet és elmondta, hogy nyitottak minden új ötletre, hisz a céljuk az, hogy haladjanak a korral, s új dolgokat tanuljanak, ami jobbá teheti a náluk lakó idősek életét. Elmondta azt is, hogy odafigyelnek arra is, hogy munkalehetőséget adjanak a veszélyeztetett szociális csoportokba tartozó embereknek. A Nyílt Társadalomért Alapítvány projektjének köszönhetően négy roma nemzetiségű személyt is foglakoztatnak, illetve a Gerontológiai központ az egyedüli intézmény a városban, amely roma nyelven, illetve a többi kisebbség nyelvén is olvasható.

Az ENSZ munkatársai időről időre ellátogatnak az idősek otthonaiba. 2015-ben például a palicsi Villa Ancora idősek Otthonát tekinteték meg, s annyira meg voltak elégedve az ott látottakkal, hogy később díjazták őket, s Szerbia legjobb idősek otthonának nyilvánították a palicsi intézményt.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!