Felújítás és bővítés a sport terén Magyarkanizsán

Készül az új sportpálya

2019. augusztus 12. [12:32]

Magyarkanizsa önkormányzata partnere az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló OASIS elnevezésű projektumnak, melynek keretein belül felújítják a Firenze-lakónegyed melletti műfüves pályát, valamint új lelátóval bővített sportpályák is kiépítésre kerülnek.

A beruházás Molnár Makai Krisztina, a projekt koordinátora szerint 91 ezer euróból valósul meg, amely tartalmazza az új aszfaltos pálya, és az egypalánkos kosárlabda pálya kiépítését a lelátóval együtt.

- A projekt keretén belül sikerült egy új aszfaltos pályát kiépíteni, amit a kézilabdások és a kispályás focisták tudnak majd használni, valamint egy egypalánkos kosárlabda pálya is helyet kapott, és mindezek mellett a már meglévő műfüves pálya felszíne is felújításra került. A projekten belül Magyarkanizsa község kötelezettségéhez tartozik még az is, hogy az itt található Liget-erdőnek az urbanisztikai tervét, valamint a következő fázisban az Ifjúsági Szállónak az ötlettervét, illetve az építkezési engedélyhez szükséges tervét is ki tudtuk dolgozni – ismertette a projekt jelenlegi helyzetét a koordinátor.

Magyarkanizsa önkormányzata az önrész biztosításában vette ki a szerepét, amely összesen 13,5 ezer eurót tesz ki, amelyet a tartományi pénzügyi titkárság biztosított. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere a projekt kapcsán elmondta, az önkormányzat arra törekszik, hogy minél több kézzel fogható beruházást valósítson meg az Európai Unió segítségével.

- Magyarkanizsa község az elmúlt évtizedben híres volt arról, hogy tudta nyerni, kezelni, elszámolni és megvalósítani az EU-s pályázatokat, azonban mégis nagyon kevés olyan projektumunk volt, amelyben fizikai beruházást lehetett volna megvalósítani. Most viszont, ahogy látszódik is, a tartományi és a köztársasági konkrét projektumok mellett most ez is egy kézzel megfogható projekt, hiszen ez a terület hosszú távon egy Ifjúsági Sport és Rekreációs Központ kellene majd, hogy legyen. Ehhez készítettünk mi terveket és pályákat is, amit már bízom benne, hogy ősztől tudnak majd használni a fiatalok és a rekreációra vágyók egyaránt – nyilatkozta a polgármester.

Fejsztámer Róbert hozzátette, hogy ez egy nagy projekt első lépése, ami most megvalósul, hiszen a jövőben szeretnék bővíteni illemhelyiségekkel, valamint a víz- és az áramellátást is biztosítani a pályák melletti területen.

A projekthez tartozó kötelezettségeket 2020 februárjáig kell elvégeznie az önkormányzatnak.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!