Túljelentkezés az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti intézményben: 80 gyerek várólistán

Az óbecsei óvoda
Az óbecsei óvoda

2019. június 11. [23:13]

Betűméret:                     

Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe a 2019/2020-as munkaévre háromszáz gyermeket jelentettek be, a tervezettnél jelentősen többet. Legtöbb, 218 kérvény Óbecséről érkezett, míg Péterrévéről 40, Bácsföldvárról 35, Csikériáról 2, Dreáról 5 és egy Pecesorról.

Mivel a megnövekedett érdeklődés és túljelentkezés miatt 80 gyermek került várólistára, az eddig engedélyezett 50 csoport mellett még két új csoportot kellene nyitni. Ennek megvalósításához nem elegendő az önkormányzat jóváhagyása, a minisztérium beleegyezésére is szükség van. Az iskoláskor előtti intézmény és az önkormányzat képviselői ígéretet tettek arra, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy szeptembertől minden gyermek bejuthasson az óvodába, és senki ne maradjon a várólistán. A szülők megértésére számítva a türelmüket kérik.

A beiratkozásról szóló jogszabály szerint már elvégezték a gyerekek rangsorolását, és azoknak a szülei, akiket felvettek június,14-ig aláírhatják a szerződést az óvodával.

Szilágyi Edit

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. 06. 12. [ 14:30 ]

A 80 gyerekhez még hozzá kell adni kb. 20 gyereket (saját felmérés), akiket a szerb rendszer "diszkriminált", mert szerintük nincs meg a "feltételük" az óvodába való beiratkozáshoz. Furcsa mód pl. Ausztriában, Németországban stb. gond nélkül be lehetne íratni a nálunk "diszkrimináltakat". Nincs elég gyerek az iskolákban, be kell zárni az iskolákat, elvándorolnak a családok, siránkoznak a politikusok.


Lazio
2019. 06. 12. [ 13:09 ]

Péterrévén nincs óvoda ?


Óbecsei
2019. 06. 12. [ 11:30 ]

Micsoda felelőtlenség a tervezettnél több a gyerek Óbecsén. A várólistára kell tenni azokat a gyermekeket akik túl korán születtek. Költözzenek azok szülők inkább külföldre ha nekik ilyen sürgős a gyermek vállalás.