Összefogással járhatóvá tették a földes utat Orom és Csantavér között

Akcióban a gazdák

2019. június 11. [13:37]

Az oromi és csantavéri termelők összefogásával, a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földes utat ma újraszántották a gazdák. Ez az útszakasz nagyon forgalmas, a termelők mellett autók is használják, és már nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy idén is saját kézbe veszik a problémát.

Az esős időszak után nehéz volt rajta még traktorokkal is közlekedni. Ezért mai napon felszántották, majd feltárcsázták, hogy a forgalmas útszakasz használhatóbbá váljon mindenki számára.

- Így traktorral beérünk fél óra alatt Csantavérre. Amikor rossz volt az út, sáros volt, akkor autóval el sem jöhettünk, traktorral meg kellett egy óra, így meg 10-15 perc – mondta Losonc Tamás, az egyik szervező.

A két települést összekötő földes úton nem csak mezőgépekkel járnak. Sokan Oromról Csantavérre utaznak vásárolni, hiszen ezen az úton Csantavér közelebb van, mint például Magyarkanizsa. A gazdák a takarmányt, az alkatrészeket is itt vásárolják, emellett a jószágokat is sokan ide hozzák eladásra.

Az akcióban mintegy 30 traktoros vett részt, 2 óra alatt el is végezték a munkát. Az üzemanyagot a gazdáknak idén is az oromi helyi közösség biztosította.

- Mi minden évben üzemanyaggal járulunk hozzá. A helyi közösség költségvetéséből most erre az alkalomra 15 liter dízel üzemanyagot biztosítunk ingyen, hogy így ösztönözzük a gazdákat – nyilatkozta Lékó Róbert, tanácselnök.

Lékó Róbert hozzátette, hogy ennek az útszakasznak a kiaszfaltozása 5-600 millió dináros beruházás lenne, amelyre a tervdokumentáció már elkészült, de a megvalósítás támogatás híján nem tudni mikor valósul meg.

Bartok Zsófia

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!