Fehértemplom: Magtalálták a két napja eltűnt újságírót

A szerb elnök rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az eltűnt újságíró épségben előkerült
A szerb elnök rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az eltűnt újságíró épségben előkerült (Fotó: Tanjug)

2018. június 15. [16:53]

Betűméret:                     

A szerb elnök, Aleksandar Vučić személyesen jelentette be pénteken, hogy Fehértemplom környékén megtalálták a szerda este gyanús körülmények között eltűnt újságírót, Stefan Cvetkovićot.

“Megtalálták, épségben és egészségben, a haja szála sem görbült. Jelenleg a rendőrségen van és hosszabb időt fog ott tölteni, mert sok mindent meg kell magyaráznia”, mondta Vučić rendkívüli sajtótájékoztatóján, hozzátéve, meggyőződése, hogy sok minden előre eltervezett volt, lévén, hogy a nyomok alapján nem találtak küzdelemre utaló jeleket, féknyomokat sem és az egész eset kapcsán elég sok volt a csúsztatás, a hazugság.

“Az állításairól majd kiderül, hogy igazak vagy sem, a nyomozószerveink feladata ezt kideríteni”, mondta Vučić, aki szerint a nyomozóhatóságok fenntartásokkal fogadják bizonyos állításait, noha, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője, addig igazságként fogják kezelni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az esetet számos különös részlet bonyolította, mert hamar olyan információk birtokába jutottak, melyek szerint “egyesek tudták, hogy épségben, egészségben van”. Azt, hogy esetleg megrendezte az eltűnését, nyomozás fogja kideríteni. Vučić szerint kezdettől fogva voltak furcsaságok, de a nyomozás érdekében ezt nem közölhették.

Az eset fejleményeiről Nebojša Stefanović belügyminiszter fog részletes információkkal szolgálni.

Mint ismeretes, a szerda este gyanús körülmények között eltűnt Cvetkovićot nagy erőkkel keresték, a rendőrség tagjain és a keresőkutyákon kívól búvárok is átfésülték a környező vizeket, s két helikopter körözött folyamatosan Fehértemplom felett.

Újságíró szervezetek korábban azt közölték, hogy Cvetković “érzékeny” témákkal foglalkozott, többek között Oliver Ivanović meggyilkolásával. Az elmúlt tíz évben több alkalommal is azt állította, halálosan megfenyegették, emlékeztet a 021 portál.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!