Újabb konzuli fogadónap volt Nagybecskereken

A konzuli fogadónapot a nagybecskereki Petőfi MME nagytermében tartották meg
A konzuli fogadónapot a nagybecskereki Petőfi MME nagytermében tartották meg

2017. október 10. [23:36]

Nagybecskereken a mai volt ebben az évben a harmadik kihelyezett konzuli fogadónap, amely során Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai átvették a visszahonosítás iránt érdeklődők kérvényeit.

Ez volt a sorrendben a 24. ilyen alkalom a Bega menti városban. Főleg a nagybecskereki polgárok adták át dokumentumaikat, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők.

Czikajló Gergely konzul elmondta, hogy ezúttal 85 kérelem átvételére volt igény, ebből mintegy 15 interjúra is szükség volt, hogy megállapítsák, megfelelő szinten beszélik-e a magyar nyelvet a kérelmezők.

A konzul felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon jövő tavasszal országgyűlési választások lesznek, és azok a polgárok, akik már megszerezték az állampolgárságot, és ha élni kívánnak választójogukkal, a Szabadkai Főkonzulátuson regisztrálhatnak, a munkatársak minden szükséges információval szívesen szolgálnak.

Még hozzáfűzte, hogy a személyi igazolványok kiadása terén már csak 2018 februárjára tudnak időpontot adni a Szabadkai Főkonzulátuson, ezért, akik tehetik Magyarországon kérvényezzék, hisz így sokkal előbb megkaphatják az okmányt.

Nagybecskereken legközelebb 2018 februárjában terveznek újabb konzuli fogadónapot tartani, a kérvényeket már holnaptól fogadják.

Kónya-Kovács Otília