Biden néhány hónap alatt rekordmélységbe vitte Amerikát

Nem pusztán arról van szó, hogy visszatértünk a pusztulást hirdető egypárti politikához

Joseph Robinette Biden. Az elfogadottsága az afganisztáni  események hatására 7 százalékot esett.
Joseph Robinette Biden. Az elfogadottsága az afganisztáni események hatására 7 százalékot esett.

2021. augusztus 19. [10:54]

Betűméret:                     

„Joseph Robinette Biden elnöksége eddig az egyik katasztrófából a másikba vitte Amerikát. Nehéz lenne másként fogalmazni, és a baloldal ugyanúgy tisztában van ezzel, mint a jobboldal.

Afganisztán úgy is értelmezhető, mint a legfrissebb példa arra, hogyan veszi kézbe Biden és csapata (ami azt illeti, leginkább a csapata) Trump valamilyen ötletét, hogy aztán jól elfuserálja azt. De ugyanez érvényes a koronavírus-stratégiájára, a határpolitikájára, sőt, még az »infrastrukturális« törvényjavaslatára is.

Nem pusztán arról van szó, hogy visszatértünk a pusztulást hirdető egypárti politikához. Ez idáig a Biden-kormányzat a hazai totalitárius baloldal, valamint a külföldi relativista baloldal legrosszabb ösztöneire apellált. Mégis, mi ebben a meglepő? Emlékezzünk csak, mire figyelmeztetett még maga Barack Obama is a 2020-as választások előtt:

»NE BECSÜLJÜK ALÁ JOE-NAK AZT A KÉPESSÉGÉT, HOGY ELCSESSZE A DOLGOKAT« – idézték szavait tavaly augusztusban. Így folytatta: »És tudják, kiből hiányzik valami? Joe Bidenből.«

Ennél lesújtóbbat bajosan mondhatott volna Obama arról az emberről, aki nyolc éven át volt az alelnöke. Nem tévedett. Joe-ból hiányzott, és ma is hiányzik valami. De hát ezt a borzadálykormányzatot valójában nem is Joe Biden irányítja. Nem hiszem azonban, hogy ez mentség lenne Bidennek.

Ha Trump alatt zajlott volna le a mostani gyalázatos afganisztáni kivonulás, a demokraták a Képviselőházban még azon a napon – amikor a tálibok behatoltak a kabuli elnöki palotába – még a munkaidő letelte előtt megszövegezték volna az elnök elmozdítását célzó impeachmentet.

Biden elfogadottsága az eddigi legalacsonyabb az afganisztáni események hatására. Az amerikaiak csupán 46 százaléka helyeselte Biden hivatali teljesítményét.

Vagyis ma, amikor e sorokat írom (a cikk augusztus 15-én született – a szerk.) Különösen visszatetsző látvány ez innen, New Yorkból, ugyanis külföldre szakadt afgánok itt menetelnek, nem Kabulban, s követelik, hogy valaki tegyen már valamit. De hisz pont ez a baj. Hogy valaki tett valamit.”

Raheem J. Kassam (mandiner.hu)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások
sistvan
2021. 08. 20. [ 10:54 ]

Amikor megváltoznak az eróviszonyok spontán vagy gyorsan akkor változás következik.Salamon igen bölcs ember volt ,de mikor már a hitetleneknek is templomokat épittetett segitette öket akkor azok lerombolták birodalmát


Érett Ifjú
2021. 08. 19. [ 21:42 ]

Ne csak azt nézd, mit mond, azt is hogy ki mondja (mandiner)