Az elnök és Čedo jól vannak, mi meg csak nézünk

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić (Fotó: Instagram/Budućnost Srbije AV)
Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović (Fotó: Tanjug)

2020. július 18. [20:42]

Azt, hogy Szerbiában minden lehetséges, meg annak az ellenkezője is, már megszoktuk. Az is igaz, hogy az utóbbi hónapokban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek uralták el portálunkat, de ezt az élet hozta így, nem mi akartuk, habár egyesek szerint korántsem biztos, hogy ez így van, de erről majd lentebb. Maradjunk a mánál.

Mai hír, hogy elnökünk ismét beül az iskolapadba, pontosabban az egyetem amfiteátrumába, mert szeretné élete (egyik) gyerekkori vágyát teljesíteni, nevezetesen, hogy végre kosárlabdaedző lehessen és gyerekeket oktasson e nemes sportág fortélyaira.

"Életemben másodszor lettem egyetemista, ezúttal a sportfőiskolán, azzal a szándékkal, hogy kis srácok kosárlabda edzője legyek. El sem tudják képzelni, mennyire boldog vagyok, hogy annyi év után megvalósíthatom gyerekkori álmomat”, írta ki Vučić elnök az Instagramon. A szöveg melletti képen: az elnök, az indexe és egy kosárlabda, amivel nem lehet kosarazni, de gondolom, a fotó kompozíciója ezt így kívánta meg.

Erre mondják mifelénk, hogy hát “ideje van, teje van, miért ne szoptasson”, de hát itt mégis csak egy ország elnökéről, egy elfoglalt államférfiról van szó, akiről mindenki láthatja, hogy a fejét sincs ideje felemelni a munkából. Pedig szerintem csak jól beosztja az idejét. Azt még nem tudom, hogy mikor fog órákra járni, azt sem, hogy hol fog a srácokkal kosárra dobálni, de majd a belgrádi sajtó kideríti.

Na most mondja valaki, hogy mi mindig csak a koronavírusról irkálunk, meg csak gerjesztjük az indulatokat. Nyájas kommentelőinktől kaptuk a napokban hideget is, meleget is, egyesek szerint vélhetően valami közünk lehet az 5G-höz, sőt, az is lehet, hogy a Föld is lapos, mi meg váltig kötjük az ebet a karóhoz, hogy nem az.

Tehát írjunk akkor a koronavírusról másként is.

Szombat délelőtti hír, hogy Čedomir Jovanović, a Liberális Demokrata Párt (LDP) elnöke, akit hetekig koronavírus-fertőzéssel kezeltek, elhagyhatta a kórházat. Újságíróknak azt nyilatkozta azon frissében, hogy jól érzi magát, s míg kórházban volt, egész idő alatt az járt az eszében, hogy mások egészségét is veszélyeztette, s emiatt lelkiismeret-furdalása volt. Mint mondta, a betegség egyszerűen összetörte, leteperte, árnyéka lett önmagának. Ez az állapot, a lelkiismeret-furdalással egyetemben, nagyon gyorsan elmúlhatott nála, mert szombat kora esti hírek szerint ugyanez a betegségéből felépült Čedomir Jovanović egy teniszütővel (lám, megint a sport) jól megverte egy belgrádi magánklinika igazgatóját. Szemtanúk csak annyit tudtak mondani, hogy látták, amint megáll a klinika előtt egy fekete terepjáró, kiszáll belőle egy kiköpött Čedomir Jovanović, elővesz egy teniszütőt, odamegy a dokihoz és agyba-főbe veri. A jóember aztán arról nem nyilatkozott, miért kaphatta a verést, a belgrádi sajtó pedig most találgatja, hogy miféle tisztázatlan számla állhat a kifejezetten felgyógyult politikus és a klinika igazgatója között.

Lám, két ilyen fontos hírről is beszámoltunk, közben eszünkbe jutott néhány Rejtő-hős is Fülig Jimmytől Pipacs bácsiig, eszünkbe jutott, hogy a sors útjai kifürkészhetetlenek, meg az az örök igazság is Rejtőtől, miszerint “az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye: rövid és céltalan”.

Náray Éva

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!