WRO 2022: Topolyai és adai fiatalok sikere a dortmundi robotikai világbajnokságon

A Szerbiát képviselő csapatok tagjai
A Szerbiát képviselő csapatok tagjai (Fotó: Facebook / WRO Serbia)
Az adai csapat
Az adai csapat (Fotó: Facebook / WRO Serbia)
A topolyai Coder Club teljesítményét bírálja el a zsüri
A topolyai Coder Club teljesítményét bírálja el a zsüri (Fotó: Facebook / WRO Serbia)
A Mindstrongs csapata
A Mindstrongs csapata (Fotó: Facebook / WRO Serbia)

2022. november 20. [15:34]

Betűméret:                     

Sikeresen szerepeltek a topolyai Coder Club tagjai, valamint az adai fiatal programozók a robot programozási világbajnokságán.

A World Robotics Olympiad 2022 elnevezésű robotikai világbajnokságának jelmondata A robotom a barátom! (My Robot My Friend!). A fiatal versenyzők kategóriájában a Fenyvesi Gergő, Puhalák Adrián és Kadvány Iván alkotta csapat a 62. helyet szerezte meg 82 csapat között. Az Urbán István, Ivan Stojanović, Milan Paripović összetételű idősebb csapat 49. lett 72 ország versenyzői között közül.

A szervezők olyan témakör alapján építették fel a versenyt, amikor a jövőben a robotok fontos szerepet játszanak, és az emberek társaiként működnek. A dortmundi versenyen 73 ország 365 csapata versenyzett. Szerbiát három csapat képviselte: a topolyai Coder Club két csapata, a Mindstrongs és Coder Club, valamint az adai InfoRobik csapat.

A topolyai Coder Club nyolcadik éve létezik, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár biztosít nekik otthont, tagjai és csapatai sikeresen szerepeltek már több hazai és nemzetközi megmérettetésen is. Miután az idén is megnyerték az országos versenyt, két csapattal is képviselhették Szerbiát a World Robot Olympiad (WRO), vagyis a robotikai olimpia versenyen, amelyet idén Németországban, Dortmundban tartottak.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!