Elpusztult az első bizonyítottan koronavírusos kutya

(Fotó: NATIONAL GEOGRAPHIC)

2020. július 31. [8:40]

Buddy (tükörfordításban: Haver) volt az első olyan kutya, aki bizonyítottan elkapta a koronavírust – írja a National Geographic. Bár valószínűleg egyéb más egészségügyi problémái is voltak, és rákos is lehetett, az esete rámutat, hogy milyen keveset tudunk az állatokat is fertőző vírusokról, valamint a koronavírusról úgy általában.

A hétéves németjuhász április közepén kezdett el nehezebben lélegezni, hat héttel később pedig elvégezték rajta a tesztet, és kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Július 11-én pusztult el.

A National Geographic által felkért állatorvosok megállapították, hogy a kutya valószínűleg limfómában szenvedett, ami megmagyarázná a tüneteit. Azt azonban nem tudni, hogy ettől a betegségtől könnyebben alakult-e ki nála a koronavírus, vagy fordítva: nagyobb eséllyel lett limfómás a koronavírus miatt.

Nagyon kevés olyan háziállatról tudunk, amelyek elkapták a koronavírust, a 25 ismert esetből Buddy volt az egyik. Egyelőre még mindig nem tudni, hogy hogyan hat a vírus az állatokra, és hogy mennyire veszélyes, ha elkapják – az általános konszenzus az, hogy viszonylag könnyen kiheverik, és kevés az esélye, hogy továbbadják emberekre, de egyelőre semmi sem biztos, írja a 24.hu.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!