Új tünetei vannak a koronavírusnak egy kínai kutatás szerint

(Fotó: nytimes.com)

2020. március 20. [21:25]

Hasmenés, étvágytalanság. Ezeknél a pácienseknél több idő telt el a panaszok jelentkezése és a kórházi fogadás között, mint a légzőszervi tünetekről beszámolóknál, és kisebb arányban is gyógyultak meg.

Kimutatta egy tanulmány, hogy az új koronavírus okozta betegség (Covid-19) sokszor az emésztőrendszert érintő tünetekkel, például hasmenéssel és étvágytalansággal is jár – írja az EurekAlertre hivatkozva a 24.hu.

A kínai kutatók azt találták, hogy a Hupej tartományban az általuk vizsgált páciensek közel fele mutatott ilyen tüneteket, ezek a fő panaszaik közt voltak.

Azt is kimutatták, hogy ezeknél a pácienseknél több idő telt el a panaszok jelentkezése és a kórházi fogadás között, mint a légzőszervi tünetekről beszámolóknál, és azt feltételezik, hogy az ilyen betegek kisebb arányban gyógyultak, illetve hagyták el a kórházat.

A friss eredményeik alapján átdolgoznák a páciensek kezelésére vonatkozó protokollt, ugyanis szerintük az emésztőrendszeri tüneteket produkáló eseteknél korábban gyanakodni kellene a fertőzésre, még mielőtt a légzőszervi tünetek kialakulnak.

Korábban a WHO a ritkább tünetek közé sorolta a hasmenést, a hányingert és a hányást. (szeretlekmagyarorszag.hu)

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!