Szabadka: Oklevél a legjobb matematikusoknak

Az elismerések átadása
Az elismerések átadása (Fotó: subotica.com)

2020. február 12. [16:05]

Oklevéllel jutalmazták azt a 105 szabadkai diákot, akik a városi versenyen a különféle kategóriákban a legjobbaknak bizonyultak. Az elismeréseket szerda délelőtt adták át a szabadkai városházán.

Üröm az örömben, hogy idén sokkal kevesebb diák vett részt a matematika versenyen, mint a korábbi években. Ljubica Kiselički, a versenybizottság elnöke elmondta, hogy pár éve még 400 fölött volt azoknak az általános iskolai diákoknak a száma, akik megmérettették tudásukat ezen a versenyen, most pedig nem egész 300-an próbálkoztak. A középiskolások közül 90-en vettek részt a matematika versenyen. Szerencsére most is nagyon sok kimagasló tehetség van, tette hozzá Kiselički.

Köszöntötte a kis matematikusokat Horváth Tímea alpolgármester is. Elmondta, hogy a fiatal tehetségek felfedezése és felkarolása kiemelt cél, nagyon fontos feladat. Ugyanekkor ezek a fiatalok példaképeik lehetnek társaiknak.

Hasonló szellemben beszéltek a fiatal díjazottak is. Elmondták, hogy sokat kell készülni egy-egy versenyre, mert nehezek a feladatok, de ahhoz, hogy az ember megvalósítsa álmait, sokat kell dolgozni. Volt, aki arról beszélt, hogy most sok idejét elveszi a matematika, de biztos benne, hogy idővel ez majd kifizetődik.

A legjobb 105 matematikus nem sokáig pihenhet, március elején lesz a körzeti verseny, hamarosan megkezdik majd a felkészülést.

N. E.

Az Ön hozzászólása


500 leütés maradt még

Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!